Foto: Igor Parhomcik/Flickr

No Burjatijas, kas ir viena no līderēm bojā gājušo karavīru ziņā Krievijas karā pret Ukrainu, iebrucējiem tiks sūtītas jurtas ar šamaņiem. Šādu “palīdzību” saņems militārpersonas, kas atrodas Doņeckas apgabala Starobeševskas rajonā, vēsta izdevums Sibir.Realii.

Jurtās krievu okupanti varēs iziet šamaņu rituālu un atpūsties. Tiek atzīmēts, ka iebrucējiem Donbasā tiks nodotas trīs šādas jurtas.

Viens no iniciatoriem Oļegs Bulutovs atzīmē, ka papildus rituāliem šamaņi jurtās varēs sniegt palīdzību ievainotajiem krieviem. Šādus “punktus” plānots uzstādīt tiešā kaujas zonas tuvumā.

“Kāpēc jurta? Tas ir ērti: to vienmēr var ātri atlocīt vai salocīt atpakaļ un transportēt, un tajā var veikt šamaņu rituālus. Tikai šamaņi var, piemēram, atgriezt dvēseli. Mēdz būt, ka cilvēks ir nobijies, iekļuvis sprādzienā, vai vēl kaut kas. Šamaņiem ir iespēja ātri atjaunot cilvēku,” skaidro Bulutovs. Viņš piebilst, ka šamaņi varēs palīdzēt arī ievainojumu, galvas smadzeņu satricinājuma gadījumā, tāpat arī  operatīvi koriģēt mugurkaulu vai kaut ko darīt uz vietas.

Burjatija ir tieši iesaistīta Krievijas agresīvajā karā pret Ukrainu. Pirmajās diennaktīs pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzrunas par daļējas mobilizācijas izsludināšanu burjatu ciemos pavēstes tika izsniegtas vīriešiem vecumā no 18 līdz 72 gadiem. Vēlāk kļuva zināms, ka daļējas mobilizācijas laikā Burjatijā iesauktie tika nosūtīti karā uz Zaporižjes apgabalu. Tāpat mediji vēstījuši, ka, piemēram, viens no iesauktajiem – Dmitrijs Sidorovs no Burjatijas – gājis bojā 12 dienas pēc iesaukšanas.

Lasiet arī: Saeima atbalsta Klimata un enerģētikas ministrijas un ministra biedra amatu ieviešanu

Kā zināms, 24.novembrī apritējuši deviņi mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 90 090 krievu karavīru, 13 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

Saistītās tēmas: BurjatijaJurtakarš Ukrainākrievijašamaņi

youtube icon
Abonēt youtube