Foto: Rīgas dome/Flickr

Nedēļas nogalē galvaspilsētas apkaimēs un centrā notiks Trešajai adventei veltīti pasākumi un koncerti, informē Rīgas dome.

Centrā:

Svētdien, 11. decembrī, plkst. 11.00., plkst. 12.30., plkst. 14.00. un plkst. 15.30 Rīgas Jūgendstila centrā darbosies mūzikas salons jūgendstila Ziemassvētku noskaņās, iesaistoties Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņiem un viņu pedagoģei Ilonai Meijai.

Plkst. 12.00 un plkst. 15.00 zvanu ansamblis “Campanella”, Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu ansamblis un pūšamo instrumentu kvintets “Ziemassvētku prieks” muzicēs Vērmanes dārzā, bet plkst. 14.00 un plkst. 16.00 tradicionālie Adventes ieskaņas koncerti skanēs no Rātsnama balkona.

Plkst. 15.00 “Mazās ģildes” koncertuzvedumā “Reiz ziemas vakarā…” gaidītas būs ģimenes ar bērniem. Tajā uzstāsies bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri” un instrumentālā grupa. Koncertu varēs vērot arī tiešsaistē “Mazās ģildes” tīmekļvietnē un ”Facebook” lapā.

Trešās adventes noslēgumā – no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 – koncertzālē “Ave Sol”, piedaloties sieviešu korim “Sapnis”, sieviešu kamerkorim “Cantus” un VEF Kultūras pils vīru vokālajam ansamblim, būs dzirdams sirsnīgs svētku koncerts “Dziesmu kamanās”.

Apkaimēs:

Sestdien, 10. decembrī, klausītājus un skatītājus iepriecinās muzikāls iestudējums bērniem “Ziemeļbriedim pa pēdām”. Plkst. 11.00 to varēs vērot Nordeķu parkā (pie bērnu rotaļu laukuma), bet plkst. 14.00 tas izskanēs Jaunatnes dārzā (Lapu ielā 24). Ikviens apmeklētājs būs laipni aicināts doties rotaļās, dejot mūzikas pavadījumā un piedzīvot aizraujošu stāstu par to, kā Ziemeļbriedis apceļo pasauli kopā ar diviem lāčiem.

Plkst. 15.00 un plkst. 16.00 Latvijā zināmi mākslinieki apvienosies muzikālā performancē “Ziemassvētku tēja ar Sunny Groove Dixie” Pļavnieku bērzu birzī.

Svētdien, 11. decembrī, gaidāmi vairāki Trešās adventes pasākumi. No plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 ikviens varēs iesaistīties Ziemassvētku dāvanu un rotājumu darināšanas darbnīcās Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” filiālē (Ieriķu ielā 43A).

Plkst. 12.00 un plkst. 14.00 Mežaparkā Lielās estrādes tirdzniecības laukumā ģimenes ar bērniem pasākumā “Pasakainā svētdiena” gaidīs ne tikai tikšanās ar Ziemassvētku vecīti, bet arī spēles un rotaļas.

Plkst. 15.00 un plkst. 16.00 populāras Ziemassvētku melodijas priecēs klausītājus pie Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems”, bet plkst. 17.00 VEF Kultūras pils Kamerzālē skanēs svētku ieskaņas koncerts “Ziemā kā pasakā”, dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas izpildot operdziedātājai Ilonai Bagelei, akordeonistei Initai Āboliņai un pavadošajiem mūziķiem.

Tāpat plkst. 17.00 Adventa koncerts “Ziemassvētki jaunajā pasaulē”, piedaloties kamerkorim “Muklājs”, būs dzirdams Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems”.

Rosību turpina arī Ziemassvētku tirdziņi. Dāvanas un svētku cienastu ir iespējams sarūpēt Āgenskalnā, Kalnciema kvartālā, Doma laukumā, Esplanādes parkā un citviet.

Ziemassvētku brīnumi “Vērmanes pasaku dārzā”:

Decembrī ceturtdienu vakaros pie Vērmanes dārza strūklakas ģimenes ar bērniem aicinātas uz īpašu programmu: pasaku lasījumiem, rotaļām, dziesmām, kā arī iespēju satikt Ziemassvētku vecīti. Par īpašo svētku programmu parkā vēstī arī Ziemassvētku goda vārti.

Lasiet arī: Prāta Vētra startē igauņu kinofilmā; pirāta lomā – Renārs Kaupers

Šo ceturtdien “Vērmanes pasaku dārzā” no plkst. 18.00 ikvienu apmeklētāju iepriecinās dziesmas, rotaļas un pasaku lasījumi kopā ar rūķiem un Rīgas koriem. Pasākumā uzstāsies jauniešu kori “Balsis” un “Mūza”, jauktais koris “Sonore”, vīru kamerkoris “Frachori”, bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri”, sieviešu koris “Ausma” un folkloras kopa “Vilcenes”, kā arī jauniešu teātra studija “Vinnijs”.

Saistītās tēmas: Adventes koncertiRīgaTrešā advente

youtube icon
Abonēt youtube