Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

Portālā ManaBalss sākta parakstu vākšana par elektroenerģijas atslēgšanu Krievijas vēstniecībai Rīgā. Par iniciatīvu, kas portālā ievietota otrdien, 6.decembrī, parakstījušies 296 cilvēki no nepieciešamajiem 10 000.

“Savā noziedzīgajā agresijā pret Ukrainu Krievija jau ilgu laiku piekopj civilās infrastruktūras iznīcināšanu, ieskaitot enerģētikas infrastruktūru. Tas miljonus ukraiņu šai ziemas laikā ir atstājis bez gaismas, bez siltuma, ūdens, kanalizācijas un elektrības. Tas ir skaidrs kara noziegums no Krievijas puses un Rietumu valstu cilvēkiem pat grūti aptveramas ikdienas ciešanas Ukrainas sabiedrības pusē. Ar šo iniciatīvu es aicinu brutālam starptautisko tiesību pārkāpējam – Krievijai – neļaut ciniski slēpties aiz starptautiskā tiesiskuma, piemēram, Vīnes konvencijas par diplomātiskajām attiecībām, lai saglabātu savas ērtības, kamēr šī agresorvalsts pati spiež miljonus ukraiņu dzīvot aukstumā, tumsā un bez cilvēciskai cieņai nepieciešama ikdienas ērtību minimuma,” norāda iniciatīvas pieteicējs Juris Ulmanis, aicinot “Latvijas parlamentu un citas mūsu valsts instances rīkoties, lai atslēgtu lektrību, ūdeni, siltumu un citas ērtības un pakalpojumus Krievijas vēstniecībai Rīgā.”

“Latvijas sabiedrības ieguvums no tā būs apziņa par konsekventu politiku pret agresorvalsti Krieviju,” teikts iniciatīvas pieteikumā.

Lasiet arī: Prāta Vētra startē igauņu kinofilmā; pirāta lomā – Renārs Kaupers

Kā zināms, 24.novembrī apritējuši deviņi mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 92 200 krievu karavīru, 13 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube