Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto izgūts no Instagram @leadervladimirputin

Kremlis gatavo slepenu plānu Krievijas diktatora Vladimira Putina evakuācijai uz Latīņameriku Krievijas sakāves gadījumā karā pret Ukrainu.

Par to, atsaucoties uz bijušo Putina runu rakstītāju Abasu Gaļamovu, vēsta Krievijas mediji. Pēc viņa teiktā, projekts saucas “Noasa šķirsts” un tas tiek gatavots kopš šī gada pavasara, ziņo Unian.

Tiek atzīmēts, ka sākotnēji kā Putina bēgšanas galamērķis tika apsvērta Ķīna, taču Kremlis baidās, ka ķīniešiem nepatīk zaudētāji. Tāpēc tagad prioritārie galamērķi  ir Argentīna un Venecuēla.

Pēc Gaļamova teiktā, šo jautājumu risina “Rosņeftj” vadītājs Igors Sečins, kuram esot labas personiskās attiecības ar Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro.

Tāpat tiek ziņots, ka evakuācijai gatavojas ne tikai Putins. Arī Kremļa augstākās amatpersonas Venecuēlā aktīvi pērk uzturēšanās atļaujas un nekustamo īpašumu. Ierēdņi ar zemāku pakāpi iegūst uzturēšanās atļaujas Paragvajā, Ekvadorā un Argentīnā.

Trešdien, 7.decembrī, Pilsoniskās sabiedrības attīstības un cilvēktiesību padomes sēdē Putins sacīja, ka karš Ukrainā var kļūt par “ilgu procesu”. Viņš nosauca “jaunu teritoriju rašanos” kā “nozīmīgu rezultātu” karam, kas sācies pret Ukrainu. Krievijas prezidents arī paziņoja, ka “Azovas jūra ir kļuvusi par Krievijas Federācijas iekšējo ūdenstilpi”.

Turklāt Putins izteicās, ka “kodolkara draudi pieaug”. Putins brīdināja kongresa dalībniekus, ka nebūtu pareizi slēpt kodolkara riskus, tomēr norādīja, ka Krievija nekādā gadījumā nelietos kodolieročus pirmā, un noteikti neizmantos tos iebiedēšanai.

Putins lielījās, ka Krievijai esot vismodernākie un labākie kodolieroči pasaulē, un salīdzināja savu kodolstratēģiju ar ASV. Viņš sacīja, ka ASV ir gājusi tālāk, novietojot ieročus citās valstīs: «Mēs neesam uzstādījuši savus kodolieročus, ieskaitot taktiskos, citās valstīs, toties amerikāņi gan ir – Turcijā un virknē citu valstu.» Putins arī iepriekš ir uzstājis, ka Krievijas kodolstratēģija ļauj ieročus lietot tikai aizsardzībai, ziņo BBC.

Lasiet arī: Latvijas medijiem izplatīta viltus ziņa par Jura Savicka nāvi

Kā savdabīga atzīšanās, ka plāns iekarot Ukrainu dažās dienās ir izgāzies, nāca Putina paziņojums, ka karš var ievilkties. Tajā pašā laikā viņš sacīja, ka rezultāti jau ir ievērojami. Piemēram, Krievija esot ieguvusi jaunas teritorijas. Viņš lepojās, ka aneksijas ir padarījušas Azovas jūru par Krievijas iekšējo jūru – pēc tā esot tiecies jau cars Pēteris Lielais. Putins jau iepriekš ir sevi salīdzinājis ar caru. Tomēr par spīti paziņojumiem, ka Hersonas, Zaporižjas, Luhanskas un Doneckas apgabali esot Krievijas teritorija, Maskavai nav pilnīgas kontroles nevienā no tiem.

youtube icon
Abonēt youtube