Romas pāvests Francisks. Foto: Catholic Church England and Wales/Flickr

Romas pāvests Francisks raudājis, lūgšanas laikā Vatikānā Svētajai Dievmātei pieminot ukraiņu ciešanas, vēsta Unian.

“Vistīrākā jaunava, šodien es vēlos tev pasniegt ukraiņu pateicību,” iesāka pāvests Francisks, taču asaru dēļ nespēja turpināt iesākto lūgšanu.

Viņš nolieca galvu un klusēja apmēram 30 sekundes. Kad pāvests atsāka lūgšanu, viņa balss trīcēja.

“Tā vietā es atkal tev pienesu veco ļaužu, tēvu un māšu, jauniešu lūgšanas šajā nomocītajā valstī, kas tik daudz cieš,” viņš turpināja pēc brīža.

Pāvests Francisks ne reizi vien ir emocionāli izteicies par karu Ukrainā, un 25. februārī, dienu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, pāvests, pretēji visiem noteikumiem, pēkšņi personīgi apmeklēja Krievijas vēstniecību Vatikānā, lai lūgtu Krieviju pārtraukt agresiju.

28.novembrī pāvests Francisks intervijā žurnālam “Amerika” sacīja, ka čečeni un burjati ir “cietsirdīgākie” Ukrainas kara dalībnieki starp Krievijas militārpersonām. Viņš sacīja, ka Ukrainā daudzi cilvēki ir gājuši bojā. Vienlaikus viņš norādīja, ka viņa rīcībā ir daudz informācijas par Ukrainā iebrukušā Krievijas karaspēka nežēlību.

Lasiet arī: Rīgas dome jaungada svinībām atvēlēs 250 000 eiro

Pirms tam kļuva zināms, ka pāvests piedāvājis kļūt par vidutāju sarunās starp Krievijas Federāciju un Ukrainu, tomēr Kremlis noraidīja Vatikāna priekšlikumu.

Saistītās tēmas: karš UkraināRomas pāvests FrancisksUkraina

youtube icon
Abonēt youtube