Foto: Pixabay

Lai arī Ziemassvētki ir gada skaistākais laiks, gatavošanās tiem mēdz būt gana nogurdinoša, un biežākais iemesls ir dāvanu iegāde. “STEaMup.lv” komanda ir apkopojusi idejas, kā šajos svētkos iepriecināt savus mīļos ar oriģinālām un unikālām dāvanām, kuras esi radījis pats.

Mīļāko atmiņu magnētiņš

Dāvanas, kas nāk no sirds, ir visīpašākās. Uzdāvini svētkos vecākiem, vecvecākiem vai draugiem paštaisītu magnētiņu ar mīļāko kopbildi uz tā. Lai arī var šķist, ka magnēta izgatavošana varētu būt sarežģīts un piņķerīgs darbs, tā nebūt nav. Ir nepieciešams tikai magnētiskais papīrs, ko var iegādāties dažādos kancelejas preču veikalos, printeris un šķēres. Sākumā ir nepieciešams izvēlēties attēlu un izdrukāt to sev vēlamajā izmērā uz magnētiskā papīra. Pēc tam izgriez foto ar šķērēm vai papīra nazi, skaisti iesaiņo un pasniedz kā dāvanu svētkos.

Rotaļu mašīna mazajam brālim vai māsai

Divi saldējuma kociņi, viens salmiņš, koka irbulītis, divas baterijas, četri pudeļu korķīši, trīs gumijas un līmes pistole – tik vien nepieciešams, lai izgatavotu rotaļu mašīnu. Turklāt tā būs uzvelkama: izgatavo divas – vienu sev, otru brālim vai māsai – un garajos ziemas vakaros rīkojiet sacīkstes, lai pārbaudītu, kura no mašīnām ir ātrāka.

Ģimenes māksliniekiem

Ja esi pamanījis, ka māsai vai brālim, māsīcai vai brālēnam patīk gleznot – uzdāvini svētkos krāsas, kuras pats esi izgatavojis. Ņemot vērā, ka bērni mēdz nogaršot dažnedažādas lietas, nebūs jāuztraucas par šo krāsu ietekmi uz veselību. Bļodā ir nepieciešams sajaukt vienu glāzi miltu, vienu glāzi sāls un vienu glāzi ūdens, veidojot viendabīgu masu. Pēc tam tajā iemaisi pārtikas krāsvielu un pildi iegūto krāsu trauciņā, kuru iespējams aiztaisīt. Dāvanai vari pielikt klāt bilžu rāmīti, kur tās saņēmējam ievietot savu pirmo mākslas darbu.

Lai vienmēr silti!

Karsta tēja ziemotajās dienās palīdz sasildīties – dāvini svētkos paštaisītu termosu aktīvās atpūtas cienītājiem. Tev būs nepieciešama viena PET pudele, viena alumīnija pudele (tai jābūt mazākai nekā PET pudelei), nazis, šķēres, līmlente, alumīnija folija (atstaro siltumstarojumu), avīze vai papīra dvieļi (darbojas kā termoizolācijas materiāls).

PET pudelei nogriez kakliņu un gareniski līdz pudeles vidum izveido divus iegriezumus. Savukārt mazāko alumīnija pudeli ietin alumīnija folijā tā, lai nenosegts paliek tikai pudeles korķis, pēc tam ietin papīrā vai avīze. Alumīnija pudeli ievieto PET pudelē un salīmē ar līmlenti, lai tā stingri turētos. Termosu vari padarīt vēl skaistāku un īpašāku, apgleznojot ar ūdensizturīgām krāsām.

youtube icon
Abonēt youtube