Foto: Flickr

Pilsētas pašvaldība aicina rīdziniekus ziedot pāri palikušās adventes sveces, lai no tām varētu izgatavot ierakumu sveces, kas Ukrainas karavīriem un iedzīvotājiem dos gaismu un siltumu.

Rīga atsaucas Ukrainas vēstniecības aicinājumam palīdzēt vākt nepieciešamos materiālus. Saziedotās sveces nonāks sveču izgatavošanas darbnīcā Slokā, kur ar brīvprātīgo palīdzību tiks pārkausētas, lai pārtaptu ierakumu svecēs. Šīs sveces šobrīd ir ļoti nepieciešamas, jo ne tikai apgaismo telpas, bet arī tāsuzsilda. Tāpat ierakumu sveces noder, lai pagatavotu siltu maltīti.

Četrām ierakumu svecēm ir nepieciešams viens kilograms parafīna.

Jebkurš var sveces nogādāt un ievietot ziedojumu kastēs, kas atrodās pašvaldības iestādēs – Brīvības ielā 49/53, Daugavpils ielā 31, Gobas ielā 6a, Rūpniecības ielā 21, Ziemeļblāzmas ielā 36, Zemgaļu ielā 1, Aglonas ielā 4b, Ieriķu ielā 43 a, Rātslaukumā 1, Eduarda Smiļģa ielā 46, Dzirciema ielā 28.

Ziedojumu kastes atrodamas arī Rīgas centrāltirgus paviljonos. Tāpat skolēni sveces var nogādāt Rīgas skolās. Ziedojumu vākšanā iesaistās arī Rīgas kapitālsabiedrības, kas galvenokārt aicina savus darbiniekus ziedot sveces un iesaistīties to izgatavošanā.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde uzsver: ziedošanas akcijai nav noteikts beigu termiņš. Ierakumu sveces Ukrainas aizstāvjiem un iedzīvotājiem būs nepieciešamas tik ilgi, kamēr vien Krievija turpinās uzbrukumu Ukrainai.

youtube icon
Abonēt youtube