Foto: Antonio Romei/Flickr

Paužot atbalstu Ukrainai, Rīgā ceturtdien, 22. decembr, notiks akcija “Gaisma Ukrainai” (“Lights for Ukraine”), kuras laikā uz īsu brīdi tiks izslēgts svētku apgaismojums Rātslaukumā, informē Rīgas dome.

Lai atbalstītu Ukrainas tautu šajā ārkārtīgi sarežģītajā laikā, Latvijas galvaspilsētā Rīgā 22.decembrī no plkst.16.30 Rīgas domes ēkai un Rātslaukuma eglei uz desmit minūtēm izslēgs apgaismojumu. Akcija norisināsies, piedaloties Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim, Rīgas domes pārstāvjiem un Ukrainas vēstniecībai Latvijā.

Akcijas mērķis ir pievērst pasaules uzmanību situācijai Ukrainā, jo īpaši masveida elektrības pārtraukumiem, kurus izraisīja Krievijas masveida raķešu triecieni Ukrainas kritiskajai enerģētikas infrastruktūrai. Solidarizējoties ar Ukrainu, “Gaisma Ukrainai” akcijas ietvaros ēkas, kuras naktī ir apgaismotas ar gaismas stariem, kā arī pasaules koncertzāles un arēnas savu šovu laikā pēkšņi izslēgs elektrību.

Laikā, kad katra Zemeslodes iela tiek apgaismota ar Ziemassvētku gaismām, Ukraina piedzīvo vissarežģītākos laikus pilnīgā tumsā, jo Krievija apšauda Ukrainas miermīlīgās pilsētas un ciematus. Pagājušajā nedēļā Krievija īstenoja vienu no spēcīgākajiem triecieniem, mērķējot uz Ukrainas energoapgādes struktūrām un atstājot vairāk nekā desmit miljonus cilvēku bez elektrības. Izmantojot raķetes un Irānas dronus, teroristiska valsts izpostījusi gandrīz 50% no Ukrainas energoapgādes infrastruktūras. Tas noveda līdz avārijas elektrības atslēgšanām katrā reģionā, kura dēļ mājas, uzņēmumi, slimnīcas un cita civilā infrastruktūra palika bez elektrības, apkures, interneta pieslēguma un ūdens, informē  Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Lasiet arī: Darbnespējas lapa Grevcovai liedz ierasties uz tiesas sēdi, bet netraucē filmēt «roņus»

“Kad tiek atslēgta elektrība, to vienmēr uztver kā kaut ko neparastu. Bet, kad bez tās pavadi četras, desmit, divdesmit stundas vai pat vairākas dienas, sāc pierast pie tumsas – tas ir vissliktākais, kas varētu būt. Šādi mēs tagad dzīvojam Ukrainā – sargājamies no ienaidnieka, kurš ir atnācis, lai mūs iznīcinātu. Tādēļ es vēršos pie Jums, īstie Ukrainas draugi – mums ir nepieciešams jūsu atbalsts! Kopā mēs apstādināsim šo karu! Lūdzu, meklējiet jaunus palīdzības ceļus Ukrainai! Pateicos visiem, kam nav vienaldzīga brīvība!” izteicies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

youtube icon
Abonēt youtube