Foto izgūts no Twitter @COUPSURE

Krievu armija gatavojas karadarbībai anektētās Krimas teritorijā – internetā parādījušies satelītattēli, kuros redzams, kā okupanti veido ierakumus pussalas dienvidu krastā.

Satelītattēlus vietnē “Twitter” ievietojis Šveices OSINT analītiķis Bendžamins Pitte. Krievijas militārpersonas ir izrakušas tranšejas ap radiolokācijas staciju netālu no Lazurnes Krimas dienvidos, vēsta Unian.

Tranšejas var redzēt jaunākajos augstas izšķirtspējas satelītattēlos. Iespējams, ka tranšeju sistēma pēc attēla uzņemšanas ir paplašināta.

Mediji ziņo, ka anektētajā Krimā krievu iebrucēji sākuši būvēt inženiertehniskos nocietinājumus – tiek būvēta aizsardzības līnija no ierakumiem, prettanku konstrukcijām un mīnu laukiem.

Krievu izraktās tranšejas pamanītas Černomorskoje ciemā, bet Moločnoje ciema tuvumā, Saki rajonā, fiksēti “pūķa zobi”. Savukārt ceļā uz Novofedorovku parādījušās brīdinājuma zīmes par teritorijas mīnēšanu.

Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimu 2014. gada martā, sarīkojot pseidoreferendumu. Rietumvalstis neatzina pussalas aneksiju un noteica vairākas sankcijas pret Krievijas Federāciju.

Lasiet arī: Kurzemniecei piespriež cietumsodu par uzbrukumu bāriņtiesas loceklei un draudiem nogalināt

Pēc Ukrainas bruņoto spēku panākumiem Hersonas virzienā sāka parādīties paziņojumi par nākamo mērķi – Krimas atbrīvošanu.  Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska birojā cer, Ukraina pussalu atkaros pēc sešiem mēnešiem.

youtube icon
Abonēt youtube