Foto: Dāvis Kļaviņš/Flickr

Pēc Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pacientes nāves bērēs atklājies, ka uz kapsētu mirušās drēbēs atvesta cita mirusi sieviete. PSKUS morgā pieļauj, ka īstās mirušās sievietes ķermenis izsniegts citiem cilvēkiem un jau apglabāts, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumu Panorāma, vēsta lsm.

Ziemassvētku vakarā Elzu Biezo no Lielvārdes ieveda Stradiņa slimnīcā ar sliktu dūšu un apgrūtinātu elpošanu. Pēc divarpus stundām zvans meitām Santijai un Ilzei vēstīja par mammas nāvi. Viņu nebija izdevies reanimēt.

Skumjajiem Ziemassvētkiem sekoja pirmā pēcsvētku darba diena, kuru meitas pavadīja garā rindā pie slimnīcas morga. Santija stāstīja: “Dzīvā rinda, piedzērušies cilvēki pie morga, domājām, kur atrodamies. Visa procedūra jau bija neadekvāta.”

Bēru dienā tuvinieki kapličā atvadīties no mammas iegāja pirmie un tad arī pamanīja, ka zārkā guļ nevis viņu mamma, bet sveša sieviete, kas apģērbta mammas drēbēs.

Apbedītāji ar svešo mirušo sievieti un Elzas Biezās fotogrāfiju devušies atpakaļ uz PSKUS cerībā samainīt mirušās sievietes, taču morgā atklājies, ka tas nav iespējams, jo, visticamāk, Elzas Biezās ķermenis jau izsniegts citiem un apglabāts.

Meitas vērsās policijā, kur uzsākts kriminālprocess, vēsta raidījums.

“Policija ir veikusi sākotnējās izmeklēšanas darbības. Šobrīd turpinās izmeklēšana, kā arī vēl ir jānopratina vairākas personas. Valsts policija ir noskaidrojusi iespējamo kapa vietu, kur varētu būt apglabāta mirusī. Tiks izskatīts jautājums par ekshumāciju. Otrai mirušajai sievietei, kura nav apglabāta, tiks veikta DNS ekspertīze,” raidījumam Panorāma skaidro Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Savu pārbaudi sākusi arī Stradiņa slimnīca, solot pieņemt mērus, lai šādas situācijas neatkārtotos. Slimnīca arī sola iesaistīties visu jautājumu risināšanā, kas saistīti ar Elzas Biezās atrašanu un apbedīšanu.

Lasiet arī: Izpētīts, kuros datumos dzimušajiem dzīve šogad krasi mainīsies Mēness ietekmes dēļ

Apbedīšanā darbojas četru acu princips – mirušā personību pārbauda gan morga darbinieks, gan apbedītājs. Taču aizvien vairāk ir bēru, kur zārku neatver vispār. Tas varētu izskaidrot situāciju, kādēļ otra ģimene apglabāja svešinieci, nevis savu tuvinieci, informē Panorāma.

youtube icon
Abonēt youtube