Foto: Francesco Morselli/Flickr

Krievijas Valsts domes deputāts Jevgeņijs Fjodorovs “atmaskojis” ASV operatīvo plānu – pēc viņa teiktā, amerikāņi ir izstrādājuši plānu karam ar Krieviju, ziņo Unian

Deputāts sacīja, ka triecieni Engelsai un citiem Krievijas Federācijas reģioniem it kā esot ASV, nevis ukraiņu veikti.

“Pamatojoties uz šo stratēģisko plānu, viņi  garantēti uzvar. Vienkārši, saskaņā ar viņu plānu, šai uzvarai vajadzētu notikt pusotra vai divu gadu laikā. Turklāt, palielinot ieroču piegādes, viņi palielinās Krievijas centrālās daļas bombardēšanu, kā viņi jau darījuši Engelsā, Kalugā… Es zinu, ka viņi izstrādā plānu triecienam pa “Москва-Cити” [“Moscow-City” – Maskavas Starptautiskais biznesa centrs],” sacīja deputāts.

Pēc viņa teiktā, triecienu pa Maskavas Starptautisko biznesa centru varētu raidīt drons vai kas cits.

 Kā zināms, 2022. gada 24. februārī Krievijas karaspēks veica pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Krievijas Federācijas varas iestādes paziņoja, ka “speciālās operācijas” mērķis ir Ukrainas “denacifikācija” un “demilitarizācija”.

Kijivu ar ieročiem un aprīkojumu atbalsta vairākas Rietumu valstis, un Maskava vairākkārt ir paziņojusi, ka krievi “karo ar NATO”.

Lasiet arī: Mūžībā aizgājis dzejnieka un prozaiķa Kārļa Skalbes mazdēls

Pēdējā laikā Krievijas Federācija arvien biežāk ieminas par miera sarunām, bet Ukrainas varas iestādes no tām atsakās. Kijiva uzskata, ka iebrucēji var izmantot sarunu procesu, lai sagatavotos jaunām militārām darbībām. Turklāt Krievijas varas iestādes nevēlas risināt sarunas par jau okupēto Ukrainas teritoriju likteni. Par uzvaru karā ar Krievijas Federāciju Ukrainas puse uzskatīs tikai visu savu teritoriju, tostarp Donbasa un Krimas, atbrīvošanu.

Kā zināms, 24.decembrī apritējuši desmit mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 108 910 krievu karavīru, vairāk nekā 13 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

Tāpat iznīcināti 3 003 Krievijas armijas tanki, 5 981 bruņumašīna, 1 978 artilērijas sistēmas, 212 pretgaisa aizsardzības sistēmas, 283 lidmašīnas, 267 helikopteri, 1 693 bezpilota lidaparāti un 653 spārnotās raķetes. Tāpat likvidēti 16 krievu kuģi/laivas, 4 615 automašīnas un autocisternas un 178 speciālās tehnikas vienības.

youtube icon
Abonēt youtube