Foto izgūts no Facebook @Ogres 54. bataljona zemessargi.

Liepājā otrdien, 3. janvārī, būvdarbu laikā strādnieki atraduši sprādzienbīstamu priekšmetu, savā “Facebook” kontā informē Ogres 54. bataljona zemessargi.

Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas rotas speciālisti konstatēja Pirmā pasaules kara enkurmīnu, transportēja to uz drošu iznīcināšanas vietu un iznīcināja to.

Zemessargi atgādina, ka sprādzienbīstamus priekšmetus nedrīkst pārvietot. Neaizskarot sprādzienbīstamo priekšmetu, drošā attālumā jāatzīmē tā atrašanās vieta ar blakus pieejamiem materiāliem – piesienot lenti, iezīmējot ar krāsu vai kā citādi, lai atcerētos lādiņa atrašanās vietu. Nekavējoties jāattālinās no sprādzienbīstamā priekšmeta atrašanas vietas, atceroties savu atzīmi, lai varētu norādīt Valsts policijai, kur tas atrodas.

Par iespējamo sprādzienbīstamo priekšmetu jāziņo Valsts policijai pa tālruni 110, sniedzot atrastā priekšmeta vizuālu raksturojumu. Valsts policija sazināsies ar Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas rotu, kas arī ieradīsies notikuma vietā un drošā veidā lādiņu iznīcinās.

Saistītās tēmas: enkurmīnaLiepājaPirmais pasaules karšzemessargi

youtube icon
Abonēt youtube