Ruta Zatlere. Foto izgūts no Instagram @rutazatlere

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) pārtraukusi darba attiecības ar Diagnostiskās radioloģijas centra pienākumu izpildītāju, eksprezidenta Valda Zatlera vedeklu, Rutu Zatleri, kuras video izraisīja plašu sašutumu sociālajos tīklos.

Viņa amatā aizvadīja vienu dienu, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

“Čaviņa! Saprotu, ka visiem ir ārkārtīgi liela interese par to, kāds ir Radioloģijas centra darbs, ko dara radiologs un attiecīgi arī to, kā notiek izmeklējumi. To es noteikti jums arī mēģināšu iefilmēt,” atrodoties ārstniecības iestādes telpās un smērējot uz sejas krēmu, vietnē “Instagram” publiskotajā video stāstīja Zatlere.

Lasiet arī: Koplietošanas auto vadīšana reibumā jaunietim izmaksās līdz pat 100 000 eiro

“Man pašai personīgi vislielākais atklājums ir invazīvā radioloģija, kas ir vienkārši kosmoss. Man ļoti patīk tā nodaļa, tā ir viena no manām favorītnodaļām. Tādas man ir septiņas, visas radioloģijas nodaļas, kuras ir RAKUS, attiecīgi ir manas! Mēģināšu jums pastāstīt par to un parādīt, kāds ir mūsu darbs ikdienā, lai arī jūs kā potenciālie klienti būtu informēti par to, kādi ir pakalpojumi, apmaksas sistēma, rindu kārtība, kur var pieteikties uz pakalpojumiem,” ķiķinot stāsta Zatlere.

Viņas dzīvesbiedrs, eksprezidenta dēls, Gustavs Zatlers vietnē “Twitter” atklājis, ka jūtas sūdīgi un viņam ir žēl sievas: “No malas redzēju, kā cilvēks gatavojās šim amatam, bija trīs kārtas, bija jāiesniedz vīzija, kā uzlabot nodaļas efektivitāti. Ir arī atbilstoša izglītība, patīk ieviest un kārtot procesus. Politisks slimnīcas lēmums, visiem neizpatiksi. Sievas ļoti žēl.”

Viņš arī piebildis, ka sievai ir iegūts maģistra grāds Veselības iestādes vadībā, taču atklātiem un moderniem cilvēkiem sistēma nav gatava.

Informācija Rutas Zatleres “Instagram” kontā liecina, ka viņa šobrīd mācās par kosmetologu – ārstniecības personu. Tāpat viņa savos “Instagram” ierakstos piemin dažādas sejas ādas prcedūras un reklamē “Hanzz+Heidii” kosmētiku.

Konkurss Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja amatam tika izsludināts 15.novembrī un pēc tam vairākkārt pagarināts līdz pat 12.decembrim. Šim amatam pieteicās tikai trīs pretendenti. Pirmais izsludinātais konkurss Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja amatam beidzās bez rezultāta, tādēļ tika pieņemts lēmums – koriģēt/mainīt šī amata prasības – uzsvaru liekot uz vadības un menedžmenta kompetencēm un radiologa kompetenci nosakot kā vēlamu nevis obligātu, informē RAKUS.

Paralēli Diagnostiskās radioloģijas vadītāja vakances konkursam norisinājās arī Ambulatorās daļas vadītāja amata pretendentu izvērtēšanas konkurss, kura finālā izvirzījās divi spēcīgi pretendenti. Otrais pretendents bija Ruta Zatlere. Ņemot vērā, ka viņas izglītība un darba pieredze atbilda koriģētajām prasībām – Rutai Zatlerei tika piedāvāts pildīt Diagnostiskās radioloģijas centra vadītājas amata pienākumus uz laiku, līdz noslēdzas 29.decembrī atkārtoti izsludinātais konkurss. Ruta Zatlere darba attiecības uzsāka 2.janvārī. Darba attiecības tika izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata 4.janvārī, skaidro slimnīcā.

youtube icon
Abonēt youtube