Foto: UNDP Ukraine/Flickr

Ekstremitāšu un redzes zudums nav iemesls doties mājās, tiekoties ar ievainotajiem “vāgneriešiem”, paziņojis grupējuma “Vagner” vadītājs, par Krievijas prezidenta Vladimira Putina “pavāru” dēvētais Jevgēņijs Prigožins.

“Tas, ka viņi palika bez kājām, bez rokām, bez redzes, nenozīmē, ka viņiem ir jāpārkāpj likums un jādodas mājās. Tie, kas var atgriezties pie mums, atgriezīsies pie mums un tiks norīkoti tādos amatos, kur kājas nav vajadzīgas. Viņi strādās par sapieriem, ja uzsprāgs cita mīna, tad norautā dzelzs gabala vietā tiks piemetināts jauns,” sacīja “Putina pavārs” kroplu “cīnītāju” ielenkumā.

Vienlaikus viņš deva mājienu, ka uz karu Ukrainā vajadzēja sūtīt “studentus no Piemaskavas vai simpātiskus puišus, kuri apmeklē diskotēkas Krievijā”, vēsta Unian.

“Tam, ko mēs tagad redzam, vajadzēja notikt ar studentiem no Piemaskavas vai simpātiskiem puišiem, kuri apmeklē diskotēkas Krievijā un brauc ar mersedesiem.  Rezultātā kājas zaudēja viņi [notiesātie] un sabiedrībai vajadzētu izturēries pret viņiem ar visdziļāko cieņu. Ja tu ieraudzīji cilvēku, kurš pārbraucis no kara, bet pirms tam viņš bija kolonijā un pierakstījās kā brīvprātīgais, kaut viņam bija pāris dienas atlikušas, ko sēdēt, viņš vienkārši vēlējās aizsargāt dzimteni.  Visas viņu sodāmības ir dzēstas,” kaismīgi turpināja Prigožins.

Pēc viņa teiktā, “brīvprātīgie” notiesātie ir tik tīri likuma priekšā, it kā būtu “tikko izrakstīti no dzemdību nama”. Viens no klātesošajiem gan par to pajokoja: “Tikai bez kājām.”

Kā zināms, Kremlis karā pret Ukrainu aktīvi izmanto ieslodzītos, kuri tiek masveidā savervēti un norīkoti uz fronti praktiski bez iepriekšējas apmācības.

Lasiet arī: IKEA brīdina par bīstamu spoguli, aicinot pārstāt to lietot

Zināms, ka algotņi uzbrūk Bahmutai kur cieš milzīgus zaudējumus. Pilsētas nomales ir nokaisītas ar vāgneriešu līķiem. Tajā pašā laikā Krievija neatklāj reālos zaudējumus Ukrainā, lai gan patiesību ir grūti noslēpt – tā, piemēram, nesen atklāta “Vagner” algotņu kapsēta.

Kā zināms, 24.decembrī apritējuši desmit mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 114 130 krievu karavīru, vairāk nekā 13 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube