Foto: UNDP Ukraine/Flickr

Baltkrievijas armija, visticamāk, pievienosies Krievijas iebrukumam Ukrainā. Tam ir daudz pazīmju – tā britu kanālam Sky News norādījis Polijas militārais analītiķis, analītiskā centra “Rochan Consulting” vadītājs Konrāds Muzika (Konrad Muzyka).

Muzika uzsvēra, ka Baltkrievijas armijai mācības notikušas nepārtraukti kopš aprīļa. Baltkrievijas militārpersonu mācību aktivitāte pērn bijusi augstākā kopš PSRS sabrukuma. “Viņi ir praktiski izstrādājuši visas militārās spējas, kas Baltkrievijai būs nepieciešamas, lai iestātos karā,” sacīja eksperts.

Viņš arī sacīja, ka Baltkrievija nesen atjaunojusi datus par savām rezervēm. “Tas nozīmē, ka militāro rezervju sistēma šobrīd ir gatava mobilizācijai. Tagad viņiem ir nepieciešams politisks lēmums sākt mobilizāciju un karu. (…) Viss liecina, ka Baltkrievija kaut kad nākotnē iesaistīsies karā,” sacīja eksperts.

Kā zināms, Baltkrievijas varas iestādes jau no pirmajām dienām kopš pilna mēroga Krievijas karaspēka iebrukuma  nodrošina agresoram savu teritoriju un gaisa telpu uzbrukumiem Ukrainā.

Tajā pašā laikā Baltkrievijas armija vēl nav tieši piedalījusies karā, aprobežojoties ar militārās infrastruktūras nodrošināšanu Krievijas armijas vajadzībām.

Lasiet arī: Nosauktas Eiropas valstis, kuru vietējo valodu iemācīties visvieglāk

Ukrainas ģenerālštābs Baltkrievijas tiešu dalību karā vērtē kā minimālu draudu. Tomēr notiekošo Baltkrievijas armijas mācību dēļ Ukraina ir spiesta paturēt daļu rezervju šīs valsts virzienā.

Saistītās tēmas: Baltkrievijakarš UkraināKonrāds Muzikakrievija

youtube icon
Abonēt youtube