Kaspars Dimiters. Foto: Ekrānšāviņš

Pašmāju skandalozais mūziķis Kaspars Dimiters sacerējis dziesmu, kurā atzīstas, ka, lai gan pēc tautības ir latvietis, dvēselē ir krievs, turklāt būt krievam nav tautība, bet gan dvēseles stāvoklis.

Dimiters dziesmā dzied, ka pret latviešiem attiecas ar mīlestību, bet viņa dvēseles dzimtene ir Jēzus svētītā Krievzeme. Tāpat viņš dziesmā uzsver, ka “Svētā Krievzeme ir vien sinonīms vienkāršai, svētai dvēselei”.

Mūziķis dzied, ka “arī daudzi cari nav bijuši krievi, jo krievs ir nevis tautība, bet dvēseles stāvoklis. (..) Klausoties Visocki, līdz ausīm esmu krievs, jo krievs ir nevis tautība, bet dvēseles stāvoklis.”

“Krievzeme bija impērija, Krievzeme bija Savienība, glāba visus ar uzvarām no nāvējošām važām,” dzied Dimiters, piebilstot, ka amerikāņiem mēs esam utis.

Jau vēstīts, ka mūziķis sacerējis dziesmu “krievu pasaules” ideologa Aleksandra Dugina meitas Darjas piemiņai, kura gājusi bojā naktī uz pērnā gada 21.augustu, uzsprāgstot tēva automašīnai.

Darja Dugina strādājusi krievu propagandas medijos, attaisnojot Krievijas pastrādātos noziegumus Ukrainā un aicinot nogalināt ukraiņus.

Dziesmā “Darja, dušeņka, Daša”, kas veltīta Duginas piemiņai, Dimiters dzied par žurnālisti, meiteni, kura mirusi nevis frontes līnijā un kaujās, bet uz ielas, kā arī par to, ka spoki uzspridzinājuši meitu krievu tēta dēļ.

Dimiters ar saviem uzskatiem un rīcību Latvijas iedzīvotājus pārsteidzis ne reizi vien. Tā, piemēram, 2001.gadā viņš sacerējis dziesmu “Baigi gribas” ar tekstu: “Baigi gribas vecos laikus, bezcerīgi lētu paiku, kaut ko sarkanu kas plīvo, Čeku, kas zin, kā tu dzīvo. Baigi gribas lai kāds vajā, Kremli brašo, zvaigzni tajā, siltu pižiku un čaju, Maija svētkos lētu haju. Baigi gribas, baigi gribas dzīvot, mirt aiz bezcerības”.

Tāpat, viņš, piemēram, ļoti asi iestājas pret gejiem, lesbietēm un biseksuāļiem, paužot uzskatu, ka homoseksuālisms nogalina balto rasi.

Saistītās tēmas: Darja DuginaKaspars Dimiterskrievija

youtube icon
Abonēt youtube