Marija Branjasa Morera. Foto izgūts no guinnessworldrecords.com

Pēc tam, kad mūžībā devusies 118 gadus vecā māsa Andrē no Francijas, Ginesa rekordu grāmatas eksperti izraudzījušies jaunu planētas vecāko iedzīvotāju. Tā ir spāniete Marija Branjasa Morera (María Branyas Morera), kurai šobrīd ir 115 gadi un 327 dienas.

Viņa dzimusi Sanfrancisko, Kalifornijā, 1907. gada 4. martā, gadu pēc vecāku emigrācijas uz ASV. Pēc astoņiem gadiem ģimene atgriezās Spānijā, apmetoties uz dzīvi Katalonijā. Marija šo vietu uzskata par savu dzimteni. Pēdējos 22 gadus sieviete dzīvo pansionātā, vēsta informācija Ginesa rekordu grāmatas tīmekļa vietnē.

Planētas vecākā iedzīvotāja, izmantojot meitas palīdzību, ir aktīva vietnē “Twitter”, kur stāsta par savu dzīvi un dalās ar citiem dzīves gudrībās. “Es esmu veca, ļoti veca, taču ne idiote,” rakstīts viņas profilā sociālajā tīklā “Twitter”.

Sava ilgā mūža noslēpumu viņa saista ar kārtību, mierīgo dabu, labām attiecībām ar ģimeni un draugiem, kopību ar dabu, emocionālo stabilitāti, raižu un nožēlas trūkumu, pozitīvismu un izvairīšanos no toksiskiem cilvēkiem, kā arī veiksmi un labu ģenētiku.

Sava mūža laikā sieviete pārdzīvojusi divus pasaules karus, Spānijas pilsoņu karu, spāņu gripas pandēmiju un Covid-19. Planētas vecākajai iedzīvotājai ir trīs bērni, 11 mazbērni un 13 mazmazbērni.

Jau vēstīts, ka nesen 118 gadu vecumā mirusi planētas vecākā iedzīvotāja Lūsila Rendona (Lucile Randon), kura vairāk pazīstama kā māsa Andrē.

Lasiet arī: Ķīniešu horoskops 2023. gadam

Māsa Andrē dzimusi 1904. gada 11. februārī Francijas dienvidos, tādējādi līdz viņas 119. gadadienai pietrūkušas vien 25 dienas. Francūziete par planētas vecāko iedzīvotāju tika atzīta pērnā gada aprīlī. Māsai Andrē šis statuss bijis aptuveni deviņus mēnešus. Iepriekš vecākais cilvēks uz planētas bija japānis Keins Tanaka, kurš nomira 119 gadu vecumā.

youtube icon
Abonēt youtube