Foto: Pixabay

Šveicē bāzētais starptautiskais preču un izejvielu tirdzniecības uzņēmums Telf AG vienojies par investīcijām Ventspils brīvostas uzņēmumā Baltic Coal Terminal. Investīcijas tiks veiktas sadarbībā ar stratēģiskiem konsorcija partneriem no Kazahstānas. Šobrīd ir noslēgts saistošs sadarbības līgums un notiek uzņēmuma padziļināta izpēte. Investīciju darījumu paredzēts pabeigt šā gada 1. ceturksnī. Potenciālā darījuma kopējā summa pagaidām netiek publiskota.

Telf AG jau vairākus gadus sadarbojas ar Baltic Coal Terminal, izmantojot tā termināli Ventspils ostā, preču pārkraušanai. Uzņēmums cer, ka jaunās investīcijas palīdzēs būtiski attīstīt gan termināla, gan ostas kopējo tranzīta potenciālu un kapacitāti, teikts paziņojumā medijiem.

Investīcijas AS Baltic Coal Terminal ir stratēģisks ilgtermiņa sadarbības lēmums gan Kazahstānas investoriem, gan Telf AG. Ar modernām iekārtām aprīkots termināls neaizsalstošā dziļūdens ostā ir ideāla vieta ogļu transportēšanai.

Terminālis Ventspils ostā darbojas kopš 2009. gada un ir modernākais specializētais ogļu pārkraušanas terminālis Baltijas valstu reģionā. Terminālī izmantotās specializētās pārkraušanas tehnoloģijas atbilst augstākajām mūsdienu vides prasībām. Pašreizējā termināļa pārkraušanas jauda ir līdz sešiem miljoniem tonnu gadā un jau ir izstrādātais termināļa tālākās attīstības projekts, kas ievērojami palielinās termināļa pārkraušanas jaudu.

Lasiet arī: TELF AG pieprasa atsaukt uz viltus ziņām balstītus apmelojumus

Šveicē bāzētā kompānija Telf AG ir izveidota 1993. gadā un ir pilna servisa starptautisks preču un izejvielu tirgotājs, kas strādā ar klientiem visā pasaulē. Telf AG aktīvi investē sava loģistikas tīkla paplašināšanā NVS, Eiropas un citās pasaules valstīs, un Baltic Coal Terminal darījums ir šī darba turpinājums. 2010. gadā Telf AG parakstīja stratēģisku sadarbības līgumu par ogļu transportēšanu no Kazahstānas, bet 2015. gadā Telf AG kļuva par lielāko neatkarīgo dzelzs sakausējumu tirgotāju pasaulē.

youtube icon
Abonēt youtube