Ramzans Kadirovs. Foto: Alex Kirilov/Flickr

Eiropas valstis ir “jāattīra no sātanistiem” – šādu pārliecību paudis Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs pēc tam, kad Dānijā sadedzināts Korāns, ziņo Unian.

Savā “Telegram” kanālā Kadirovs emocionāli reaģējs uz Dānijā notikušo incidentu saistībā ar Korānu. “Kamēr pasaulē būs tādi nožēlojami indivīdi, kas dedzina Korānu, aizskarot miljarda Zemes iedzīvotāju jūtas, mēs neapstāsimies pie sātanistu iznīcināšanas Ukrainā,” uzsvēris Kadirovs, piebilstot, ka ies cauri visai Eiropai, attīrot Vecās pasaules tautas.

“Lūk, tādas ir Rietumu pasaules vērtības, kad gļēvulis policistu ielenkumā dedzina svēto Grāmatu, baidīdamies par savu nožēlojamo dvēselīti. Ne drosmes, ne lepnuma, ne goda, ne cieņas. Visas pretīgākās cilvēka īpašības var saskatīt vienā provokatorā, kurš it kā manis dēļ sadedzināja Korānu. Nē, viņš tikai meklēja attaisnojumu, lai to atkārtotu, lai provocētu musulmaņus,” sacīja Kadirovs.

Viņš bija sašutis, ka varas iestādes pieļāva šo rīcību, “saprotot, ka tā ir provokācija, kam sekos gādīgu musulmaņu godīga reakcija”. Kadirovs arī deva mājienu, ka provokatoru gaida “sods”, un ieteica viņam to neattaisnot ar “islāma terorismu”.

“Šo dedzināšanu dāņu necilvēks “veltīja” man. Es daudz ko piedotu, kas adresēts man, bet es nepiedošu šo reliģiskā terorista rīcību, tāpat kā to nedarīs pusotrs miljards musulmaņu pasaulē. Jā, reliģiskais terorists. Man šādi provokatori ir īsti teroristi, no kuriem ir jāatbrīvo vesela sabiedrība,” piebilda Kadirovs.

Kā zināms, Zviedrija un Somija pieteikušās dalībai NATO, ko ratificēja 28 no 30 alianses dalībvalstīm. Tikmēr Turcija atklāti paziņojusi, ka nepiekritīs šo valstu uzņemšanai NATO.

Lasiet arī: Izraudzīts pērnā gada vārds, nevārds un spārnotais teiciens

Krievija, kas jau iepriekš draudējusi ar iebrukumu Zviedrijai un Somijai, jo tās vēlas pievienoties NATO, ir pastiprinājusi centienus pasliktināt attiecības starp šīm valstīm un Turciju. 22.janvārī pie Turcijas vēstniecības Stokholmā galēji labējais politiķis Rasmuss Paludans un viņa atbalstītāji publiski sadedzināja Korānu, kas izraisīja spēcīgu Turcijas reakciju. Drīz kļuva zināms, ka šī akcija bija krievu provokācija. 29. janvārī Paludans sarīkoja līdzīgu akciju pie Krievijas vēstniecības Dānijā, šo dedzināšanu veltot Kadirovam.

Saistītās tēmas: KorānsmusulmaņiNATORamzans KadirovsSomijaTurcijaZviedrija

youtube icon
Abonēt youtube