Foto: Pexels

Katra bērna audzināšanā nepieciešama individuāla pieeja – to droši vien saprot ikkatrs. Ne velti paši mēdzam brīnīties, kā vieniem un tiem pašiem vecākiem var būt tik krasi atšķirīgi bērni! Savas atvases rakstura īpatnības, kā arī labākās un efektīvākās audzināšanas metodes palīdzēs saprast bērnu horoskops.

Auns

Mazo Auniņu audzināšana prasīs daudz laika, enerģijas un uzmanības. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji jau no bērna kājas ir aktīvi un zinātkāri, taču tajā pat laikā viņiem ļoti trūkst pacietības. Tikko sākuši rāpot vai spert pirmos soļus viņi visur lien, jo kāri alkst iepazīt apkārtējo pasauli – mazos Aunus interesē un piesaista praktiski viss. Vecākiem nevajadzētu ierobežot bērna aktivitāti, drīzāk virzīt mazo uz sportu – vienlaikus gan jāatceras, ka Auns visur vēlas būt pirmais. Mazajiem Auniem patīk skaļas spēles jautrā kompānijā, viņi bieži ved mājās draugus. Vienlaikus viņi ir nedaudz egoistiski, bet zēniem – Auniem var piemist paaugstināta agresivitāte. Pusaudžu vecumā šīs zīmes pārstāvjiem var būt nopietnas problēmas ar disciplīnu. Aunam grūti vienā un tajā pašā laikā ik dienu pildīt mājas darbus, tāpēc jau no agras bērnības svarīgi ieaudzināt regularitāti un pienākuma apziņu. Bērni –Auni var ciest no biežām un stiprām galvassāpēm.

Vērsis

Vērši ir brīnišķīgi bērni – centīgi, uzcītīgi, dzīvespriecīgi, labsirdīgi. Ja mazais Vērsēns kaut ko ir apņēmies, viņš darīs visu, lai iecerēto īstenotu, kas no malas nereti var izskatīties nevis pēc mērķtiecības, bet ietiepības. Mazie Vērši ir salīdzinoši lēnīgi, salīdzinot ar citiem bērniem. Reizēm vecākiem var šķist, ka bērns pārlieku ilgi tūļājas un čammājas, kā arī pārāk lēni pārslēdzas no vienas darbības uz citu. Tā vietā, lai steidzinātu, ir jādod bērnam nepieciešamais laiks, lai viņš justos komfortabli. Mazie Vērsīši ir rūpīgi un akurāti it visā, ko dara. šīs zodiaka zīmes pārstāvji ļoti smagi panes pārmaiņas dzīvē, ļoti pieķeras mājām, vecākiem, draugiem. Attiecībās ar apkārtējiem Vērši nekad nerīkojas un neuzvedas impulsīvi, tāpat viņiem piemīt augsta taisnīguma apziņa. Mazie Vērsēni bieži saskaras ar kakla sāpēm.

Dvīņi

Dvīņi ir aktīvi un ļoti viegli iespaidojami –satrūkstās no mazākā troksnīša, ir zinātkāri un slikti iemieg, jo baidās palaist garām ko svarīgu un interesantu. Viņi ir ļoti viegli uzbudināmi, tādēļ vecākiem nevajadzētu ļaut šajā zodiaka zīmē dzimušajiem bērniem skatīties šausmu filmas vai uz nakti stāstīt spoku stāstus. Mazajiem Dvīņiem patīk dažādība it visā – nodarbībās, komunikācijā ar apkārtējiem un ēdienkartē. Tomēr neskatoties uz to viņi ļoti ātri zaudē interesi par apkārt notiekošo. Šīs horoskopa zīmes pārstāvjiem ir neordināra domāšana, viņiem patīk rīkoties pēc sava prāta, izdomāt jaunus ceļus mērķu sasniegšanai. Dvīņiem ļoti nepatīk rīkoties tā, kā iesaka vai pamāca citi. Viegli padodas mācības, sasniedz labus panākumus praktiski visās jomās, kam pieķeras. Būtiskākais mīnuss – Dvīņi pieķeras vairākām lietām vienlaicīgi, taču nevienu nepabeidz līdz galam. Vecākiem jāpieliek ne mazums pūļu, lai iemācītu atvasei iesākto pabeigt līdz galam, jo Dvīņu zīmē dzimušie bērni vienmēr vēlēsies pamēģināt kādu jaunu nodarbi, vaļasprieku, kur iesaistīties. Šī rakstura īpašība parādās arī komunikācijā ar apkārtējiem – Dvīņi viegli iepazīstas, taču draugus maina bieži. Vecākiem savu atvašu – Dvīņu veselība jāuzrauga jau no agras bērnības, jāveicina nodarbošanās ar sportu un fiziskajām aktivitātēm, pat ja bērnam pašam par to nav īpašas intereses.

Vēzis

Svarīgākā ir drošības sajūta. Lai iekļautos sabiedrībā, Vēzis mēdz uzlikt masku, turklāt tādu, kādu no viņa sagaida apkārtējie. Maskas var būt vairākas, taču neviena no tām neataino viņa patieso būtību. Šādi Vēzis aizsargājas. Mazie Vēzīši ir ļoti jūtīgi un viegli ievainojami. Viņiem nepatīk, ja par viņiem pasmejas vai kaut kā aizvaino. Šos bērnus nevajadzētu biedēt vai mēģināt ar varu ielauzties viņu iekšējā pasaulē. Cieniet sava bērna personību un viņa noslēpumus, tad arī mazais Vēzītis būs paklausīgs. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji ļoti jūt apkārtējo noskaņojumu – ja kāds no vecākiem, piemēram, nervozē vai uztraucas, arī bērns sāk satraukties. Vēža viegli ievainojamais raksturs izpaužas arī skolā – ja kādā no mācību priekšmetiem neveicas, vainojamas varētu būt sliktas attiecības ar skolotāju. Grūtības mācībās var risināt ar repetitora palīdzību, taču tam jābūt labsirdīgam un uzmanīgam. Vēži nereti cieš no kuņģa un zarnu trakta saslimšanām.

Lauva

Lauva jau bērnībā ir zvēru karalis, kam patīk pavēlēt un komandēt. Ja vecāki it visā viņam piekāpsies un pakļausies, izaugs maziņš tirāns. Mazais Lauva brīžiem ir ļoti aktīvs – šo aktivitāti nevajadzētu ierobežot. Taču vecākiem bērna audzināšanā jānosprauž striktas robežas, nepieļaujot nekādas atkāpes no tām. Vienlaikus nedrīkst aizmirst mazo Lauvēnu paslavēt un uzlielīt, ja viņš izdarījis ko apsveicamu – bērns darīs visu iespējamo, lai šādu atzinību iegūtu atkārtoti. Lauvam nepatīk vientulība, viņš vienmēr meklēs sev draugus, kuru vidū varētu būt līderis. Bērni – Lauvas ir labsirdīgi un dāsni, vienlaikus arī egocentriski. Mācības Lauvam padodas viegli vai tieši pretēji – nokaujoties ar slinkumu. Ja vēlaties panākt, lai bērns mācās, uzslavējiet viņa draugu sekmes mācībās, jo, kā zināms, Lauvām nepatīk, ka citiem kaut kas padodas labāk. Pusaudžu vecumā Lauvas var aizrauties ar tādām jomām kā teātris, mūzika, kino, dejas. Veselība mazajiem Lauvām ir vai nu ļoti laba vai tieši pretēji – ļoti slikta.

Jaunava

Jaunavas zīmē dzimušie bērni parasti nesagādā daudz galvassāpju saviem vecākiem, viņi neiesaistās konfliktos ar apkārtējiem, neslinko mācībās. Šie bērni ir izvēlīgi saskarsmē ar apkārtējiem, taču atraduši draugu ir tam uzticīgi par visiem 100 procentiem. Skaļas un lielas kompānijas Jaunavām nepatīk. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji ir ļoti prātīgi, kas ir ļoti ērta rakstura īpašība audzināšanā. Ja bērns izdarījis ko neatļautu, pietiek vien paskaidrot viņam, kāpēc tā rīkoties nedrīkst, un viņš visu sapratīs un vairāk šādas palaidnības neatkārtos. Labākā mazo Jaunavu audzināšanas metode ir pašu vecāku rādīts piemērs. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji bērnībā mēdz būt ļoti kautrīgi. Jaunavas zīmē dzimušie agri iemācās lasīt un rakstīt, viņiem patīk intelektuālas spēles. Mācībās grūtības mēdz būt reti, jo Jaunavām patīk mācīties, kā arī piemīt disciplīna. Jaunavas zīmē dzimušie bērni ar grūtībām pielāgojas vides maiņai. Agrā bērnībā iespējamas kuņģa un ādas saslimšanas.

Svari

Svaru zīmē dzimušajiem bērniem nepatīk vientulība – viņus nomierina pat tas, ka apkārtējie ar viņiem nekomunicē, bet vienkārši ir blakus. Mazie Svariņi ir ļoti sabiedriski, viņiem patīk uz mājām aicināt draugus, kā arī pašiem viesoties. Vecākiem nevajadzētu šo vēlmi ierobežot, jo tā bērnam ir kā fiziska nepieciešamība. Svari jau no dzimšanas ir estēti, kam nepatīk disharmonija ne sadzīvē, ne emocionālajā jomā. Māksla uz bērniem  – Svariem iedarbojas labvēlīgi, gan priecējot, gan nomierinot. Šiem bērniem nepatīk uztraukt citus cilvēkus, jo īpaši savus vecākus. Visbiežāk bērns neatkārtos izdarītu pārkāpumu, ja vecāki viņam paskaidros, ka bērna rīcība viņus ir ļoti sarūgtinājusi. Šīs zīmes pārstāvjiem raksturīgas straujas garastāvokļa maiņas, viņi var sirsnīgi smieties un priecāties, bet nākamajā brīdī skumt un bēdāties. Lai gan mazajiem Svariem ne īpaši patīk sports, vecākiem jāpadomā, kā savas atvases dzīvesveidu dažādot. Fizkultūru var nomainīt pret dejām, garām pastaigām. Svaru attieksme pret mācībām nav viennozīmīga – bērnam piemīt talanti un spējas, taču viņu ir grūti pierunāt pieķerties mācībām. Iespējams, tas ir tādēļ, ka Svariem nepatīk darboties vienatnē, tāpēc vecākiem jācenšas bērnam veltīt vairāk uzmanības. Saslimšanas Svaru zīmē dzimušajiem bērniem bieži vien izraisa emocionāli pārdzīvojumi.

Skorpions

Neatkarīgi pēc dabas un cīnītāji, taču atšķirībā no pieaugušajiem vēl nav iemācījušies sevi kontrolēt un savaldīt. Jau no agras bērnības šīs horoskopa zīmes pārstāvji cenšas būt neatkarīgi, un viņiem ir vienalga, ko domā apkārtējie. Mazie Skorpioni ir diezgan agresīvi, jo īpaši zēni. Vecākiem noteikti ir jāiemāca bērnam kontrolēt savas emocijas un rīcību. Nevajadzētu rādīt vardarbīgus piemērus, mācīt par sevi pastāvēt ar dūres spēku. Draudzībā viņi ir izvēlīgi, skaidri izrādot savas simpātijas un antipātijas. Ļoti prasīgi pat pret draugiem, arī pieaugušā vecumā var būt ļoti nepacietīgi. Šos bērnus saista un pievelk mistika un noslēpumi. Literatūrā priekšroku dod šausmu stāstiem, detektīviem, mistikai. Ja mazais Skorpions slikti mācās, vecākiem jācenšas viņā radīt interesi pret zināšanām, izglītošanos. Skorpionam, tāpat kā Lauvai, nepatīk, ja kādam kaut kas padodas labāk nekā pašam, tādēļ arī viņa draugu vai klasesbiedru panākumi mācībās var būt kā stimuls iegūt labākas sekmes. Vecākiem jāizvairās mazos Skorpionus sodīt bez redzama iemesla – ja šķiet, ka bērnam nav taisnība, jāļauj viņam savs viedoklis pamatot un argumentēt. Mazajiem Skorpioniem iespējamas dzimumorgānu un urīnceļu saslimšanas.

Strēlnieks

Jau no agras bērnības Strēlnieki ir aktīvi, zinātkāri un sabiedriski, neizsīkstoši optimisti, draudzīgi. Strēlniekiem iedzimts taisnīgums un godprātība. Vecākiem jāsaprot, ka šīs horoskopa zīmes pārstāvji nepiedod melus, pat ja melo viņu tuvinieki. Jo vecāks aug bērns, jo vairāk viņu interesē sabiedriskā dzīve un darbošanās ārpus mājām, priekšroku dodot spēlēm un aktivitātēm svaigā gaisā. Vecākiem jāpieliek ne mazums pūļu, lai mazos Strēlniekus pieradinātu pie kārtības, tīrības un disciplīnas. Ja bērns slikti mācās, vecāki var mēģināt aizskart viņa patmīlu, uzsverot, ka citi bērni, piemēram, ir daudz gudrāki. Veselība šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem ir laba, un vecākiem nevajadzētu satraukties, ja sava kustīguma dēļ mazie Strēlnieciņi nepārtraukti iedzīvojas zilumos un skrambās. Vienīgais, uz ko jāraugās vecākiem, ir istabas temperatūra – Strēlniekiem, kā jebkuram bērnam, – nav labi nedz nosalt, nedz pārkarst.

Mežāzis

Bērni – Mežāži līdzinās maziem pieaugušajiem, viņi nopietni un plānveidīgi iepazīst apkārtējo pasauli. Viņus grūti sasmīdināt. Humora izjūtas trūkuma dēļ šie bērni mēdz būt nepārtraukti saspringti. Vecāku uzdevums ir iemācīt bērnu atslābināties, smieties, kā arī radīt siltu un dzīvespriecīgu gaisotni. Šim bērnam patīk vienatne, viņš nedod priekšroku skaļām kompānijām, tādēl vecākiem nevajadzētu uzspiest bērnam draugu aicināšanu ciemos, kā arī ņemt viņu līdzi uz viesībām, ja atvasei to negribas. Mazajam Mežāzim pilnīgi pietiek ar diviem draugiem. Nereti šie bērni attīstās lēnāk nekā pārējie, toties viņiem nekad nemēdz būt problēmas ar disciplīnu. Mežāži pa dzīvi iet maziem solīšiem, taču agri vai vēlu viņus sagaida veiksme. Ja Mežāzim ir grūtības skolā, tam par iemeslu ir nevis slinkums, bet lēnāka jaunās informācijas apguve. Nevajadzētu viņu rāt un kā paraugu minēt klasesbiedrus – drīzāk vecākiem ir jāpalīdz tikt galā ar uzdoto vielu. Patiesībā Mežāzis ir strādīgs, ar atbildības sajūtu jau kopš bērna kājas, tāpēc mācībās spējīgs sasniegt vērā ņemamus panākumus. Bērnībā Mežāži mēdz būt ļoti slimīgi un pat nenozīmīga kaite var viegli izvērsties nopietnā slimībā. Pieaugot veselība uzlabojas un brieduma gados tā jau ir diezgan laba.

Ūdensvīrs

Bērni, kas dzimuši Ūdensvīra zīmē, nepārtraukti tiecas pēc jaunām zināšanām un intelektuālas “barības”. Risinot kādu uzdevumu vai pētot problēmu, šie bērni vēlas izmēģināt visoriģinālākās un neiedomājamākās metodes, kas, viņuprāt, varētu novest līdz atrisinājumam. Šie bērni novedīs līdz galam ikvienu lietu, kas viņos raisīs interesi, un bez žēlastības atmetīs visu to, par ko interese zudusi. Padodas gan dažādas mākslas jomas, gan zinātne. Tradīcijas gan viņus maz interesē – pasaku vietā viņi dod priekšroku fantastikai un paralēlajām pasaulēm. Mazajiem Ūdensvīriņiem parasti nav problēmu ar draugiem – vienaudži tiecas pie šiem bērniem, jo ar viņiem vienmēr interesanti. Tomēr šajā zodiaka zīmē dzimušie bērni var izrādīties arī ārkārtīgi kautrīgi, lai gan pusaudžu gados viņi apkārtējos var pārsteigt ar kaut ko pavisam negaidītu.  Reti kad mēdz būt grūtības mācībās, viņi viegli un nemanāmi apgūst it visu, kas viņus interesē. Tomēr mācīties viņiem labāk patīk vienatnē, tādēļ vēlams, lai bērnam būtu ja ne sava istaba, tad vismaz personisks, nodalīts stūrītis. Visbiežāk mazie Ūdensvīri ir vienaldzīgi pret sportu, tādēļ vecākiem jāseko līdzi, lai bērns pavada laiku arī svaigā gasā un fiziskajās aktivitātēs.

Zivis

Mazās Zivtiņas ir klusi, miermīlīgi un labsirdīgi bērni, kas daudz sapņo, nereti fantāzijas jaucot ar realitāti. Nepatīk troksnis, klaigāšana, vardarbība, tādēļ pat neliels aizrādījums, taču paaugstinātā tonī, tiek uztverts ļoti jūtīgi. Neraugoties uz kautrīgumu un pat noslēgtību, šie bērni prot sasmīdināt, dievina rotaļāšanos ūdenī, brīnumu pasakas un dažādus pārsteigumus. Viņi ir viegli ietekmējami – kā sliktā, tā labā veidā. Tas arī ir viņu spēks un vājums. Grūti koncentrēties uz kaut ko vienu un izdarīt konkrētu izvēli, tādēļ vecākiem jau no mazām dienām bērns jāmāca izdarīt izvēles patstāvīgi. Šiem bērniem nozīmīga rutīna, noteikts dienas režīms. Tāpat vecākiem jāmāca bērnam realitātes sajūta un praktiskums, kā arī pareiza apiešanās ar naudu. Šiem bērniem padoties var praktiski viss, viņiem patīk nodarboties ar radošām lietām. Ir vērtīgi turēt kādu mājdzīvnieciņu. Saslimšanas norit netipiski, īpaša uzmanība jāpievērš pēdām un labu apavu iegādei – šiem bērniem biežāk raksturīga plakanā pēda, problēmas ar kāju pirkstiem.

 Lasiet arī: Lācis uz Marsa! Iegūts interesants sarkanās planētas attēls

Avots: prisnilos.su

youtube icon
Abonēt youtube