Foto: Reinis Inkens/Flickr

Latvijā nodibināta nevalstiskā organizācija, biedrība “Krievu balss Latvijai”, kuras mērķis ir veikt ieguldījumus vienotas politiskās nācijas veidošanā, un kuras pamatā ir kopīga Latvijas valsts identitāte, Eiropas brīvības, demokrātijas un cilvēktiesību vērtības. Tāpat plānots pārvarēt šķelšanos un saliedēt Latvijas sabiedrību, kā arī meklēt tās lietas, kas cilvēkus vieno, nevis šķeļ.

Savukārt 24.februārī plkst.10.00, gadadienā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Rīgā pie Brīvības pieminekļa notiks mītiņš, kuram biedrība ir līdzorganizatori. “Aicinām ikvienu tajā piedalīties, lai demonstrētu visai pasaulei, ka Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no dzimtās valodas vai etniskās piederības ir vienoti solidaritātē ar Ukrainas tautu tās cīņā par brīvību un neatkarību,” informē biedrība.

“24.februārī aprit tieši gads, kopš sākās zvērīgais karš, ko Krievija izvērsa pret Ukrainu. Katru dienu tā sauktā “krievu pasaule” nes nāvi un iznīcību ukraiņu tautai. Agresoru armijas noziegumiem noilguma nebūs. Sagraujot stabilitātes un drošības pamatus Eiropā, kas 80 gadus šķita nesatricināmi, noziedzīgais režīms ignorēja vēstures pamācības, starptautiskās tiesības, ANO Statūtus un morāles un veselā saprāta pamatprincipus.

Kremļa propagandisti nepagurst atkārtot, ka arī Latvija ir viņu “interešu sfērā” un tās krievvalodīgie iedzīvotāji ir “jāglābj”. Šie meli ir iemesls turpmākai agresijai pret Latviju un mēģinājumam sašķelt Latvijas sabiedrību.

Tāpat kā Ukrainā Kremlis sasniegs pretēju rezultātu. Mēs, Latvijas iedzīvotāji, neatkarīgi no savas izcelsmes un dzimtās valodas izvēlamies Brīvību. Šo izvēli mēs neizdarījām vakar vai pirms gada. Tā tapa 1918.gadā, kad Latvijas iedzīvotāji nolēma, ka nevēlas būt Krievijas vai padomju impērijas sastāvā, bet gan vēlas veidot savu neatkarīgu un pārtikušu valsti. Tā tapa 1991. gadā Latvijas neatkarības referendumā un 2003. gadā, referendumā par iestāšanos ES. Tā tapa arī pēc pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada sākumā, kad visi Latvijas iedzīvotāji plecu pie pleca ar plakātiem un karogiem devās mītiņos un gājienos, solidarizējoties ar Ukrainu, palīdzot ukraiņu bēgļiem un ziedojot humāno palīdzību. Mēs esam gatavi veikt vienu un to pašu izvēli tik reižu, cik nepieciešams,” teikts biedrības izplatītajā paziņojumā medijiem.

Lasiet arī: Laima Kota: Mājas uzcels no jauna, bet ļoti tuvu ģimenes draugu vairs nav…

“Latvijas tauta savā vēsturē daudzkārt ir pierādījusi, ka spēj apvienoties, lai apturētu imperiālismu un aizstāvētu savas tiesības uz neatkarību. Gan nevardarbīgi – ar dziesmām, miermīlīgām demonstrācijām un biļeteniem vēlēšanās un referendumos, gan ar ieročiem rokās vai barikādēm pilsētu ielās. Ja nepieciešams, mēs to darīsim vēlreiz. Ar visiem pieejamajiem līdzekļiem. Vladimirs Putins cenšas sašķelt Eiropas vienotību. Toties viņam skaidri jāapzinās, ka Latvija vienmēr būs neatņemama ES, NATO un brīvās pasaules sastāvdaļa, kuras pamatā ir solidaritāte, brīvība, vienlīdzība, humānisms un tiesiskums. Un ja te nāks Krievijas karaspēka tanki, tad mēs viņus sagaidīsim nevis ar ziediem, bet ar “kokteiļiem”. Esam pārliecināti, ka tikai stipra un saliedēta Latvijas sabiedrība, kurā nav vietas naida runām, kuras pamatā ir pilsoniskais patriotisms un patiesa mīlestība pret savu valsti, spēj izturēt jebkādus draudus un nodrošināt labklājību un stabilitāti Latvijai, mūsu kopējai Dzimtenei, ilgtermiņā,” uzsver biedrība.

Saistītās tēmas: karš UkraināKremlisKrievu balss Latvijaimītiņš

youtube icon
Abonēt youtube