Foto: Ekrānšāviņš

Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas bojāgājušo kaujinieku atraitnes un mātes iepriecinātas ar kažokiem, taču pēc PR kampaņas un fotografēšanās “dāvanas” atņemtas, aizbildinoties, ka notikusi kļūda, vēsta Unian.

Kā vēsta “Telegram” kanāls “Pravda Geraščenko”, atsaucoties uz vienas no piekrāptajām sievietēm komentāru internetā, tā saukto “autoritāšu” pārstāvji atnesuši kažokus, “uzdāvinājuši” sievietēm, lai viņas ar tiem nofotografētos, un pēc tam atņēmuši.

Pēc vienas no sievietēm stāstītā, viņas acu priekšā aiznesti vismaz trīs kažoki. To sieviešu kažoku liktenis, kurām izdevās ātrāk aizbēgt prom no pasākuma ar “dāvanu”, viņai nav zināms.

“Viņi solīja dot citus kažokus, sakot, ka šie ir nekvalitatīvi, un viņi tos aizstās ar citiem, kas ir kvalitatīvāki. Taču viņi veselu dienu neatbildēja uz mūsu zvaniem, bet pēc tam pateica, ka notikusi kļūda. Kažokus mums uzdāvināja kļūdas pēc. Tie bija paredzēti citām sievietēm. Tāds lūk, stāsts. Man ir aizdomas, ka viņi vienkārši nodod šos kažokus no rokas rokā un filmē par to video,” stāstījusi sašutusī sieviete.

Foto: Ekrānšāviņš

Vietējās varas iestādes uzdāvinājušas 21 kažoku mirušo karavīru atraitnēm un mātēm no pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas, pateicoties par bojā gājušo nopelniem frontē. Vēlāk internetā tika izplatīts šī notikuma video. Video ierakstā sievietes saka “paldies” vietējām varas iestādēm par jaunajiem kažokiem. “Šodien mēs negaidīti saņēmām šādu palīdzību, esam jums ļoti pateicīgas. Šeit ir sapulcējušās kritušo karavīru ģimenes. Nu, tiešām, liels paldies no visas sirds!” teikušas sievietes.

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 135 010 krievu karavīru, vairāk nekā 13 000 Ukrainas karavīru un vairāk nekā 440 bērnu.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

Lasiet arī: Laima Kota: Mājas uzcels no jauna, bet ļoti tuvu ģimenes draugu vairs nav…

youtube icon
Abonēt youtube