Foto: Pixabay

Aizsākoties Ukrainas atbalsta nedēļai, otrdien, 14.februārī, virs Saeimas nama balkona līdzās Latvijas karogam tiks pacelts Ukrainas karogs, tā paužot solidaritāti ar Ukrainas tautu.

Ukrainas karogu, simboliski atklājot akciju “Gaismu Ukrainai!”, pacels šīs akcijas iniciatori Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko), kā arī Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. Tāpat, sākot ar 14.februāra vakaru, Saeimas nams simboliski tiks izgaismots Ukrainas karoga krāsās, informē Saeimas Preses dienests.

“Jau gadu Ukrainas tauta varonīgi cīnās par savu neatkarību. Krievijas uzbrukumi aizvien ir mērķēti uz civilo infrastruktūru, īpaši elektroapgādi. Elektrības pieejamība ir ierobežota, tāpēc viens no veidiem, kā varam atbalstīt ukraiņus viņu cīņā, ir ziedojot enerģijas un gaismas avotus, kas palīdzētu ietaupīt trūkstošos resursus un nepārslogot elektrības piegādes sistēmu,” aicina Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Ukrainas atbalsta nedēļa visā Latvijā norisināsies no 14. līdz 24.februārim. Tās ietvaros ikviens aicināts piedalīties akcijā “Gaismu Ukrainai!” un ziedot Ukrainas cilvēkiem gaismas avotus – LED spuldzes, uzlādējamos LED lukturus, portatīvās akumulatoru baterijas un pārnēsājamās uzlādes stacijas vai arī ziedot līdzekļus to iegādei.

Lasiet arī: Astrologs paredz Trešo pasaules karu un nosauc «bīstamākos» gadus

Karoga svinīgā pacelšana notiks otrdien, 14.februārī, pulksten 17.30, kad tiks aizsākta arī parlamenta ēkas izgaismošana. Aicinot palīdzēt izgaismot Ukrainu un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret agresoru – Krieviju –, Saeimas nams dienas tumšajā laikā, katru rītu un vakaru, līdz 26.februārim būs izgaismots Ukrainas karoga krāsās.

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 138 340 krievu karavīru, vairāk nekā 13 000 Ukrainas karavīru un vairāk nekā 440 bērnu. Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube