Foto: Nataļja Vaseva/BNN

Šīs nedēļas izskaņā, pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, Latvijā gaidāmi ne tikai nokrišņi, kas vietām būs stipri un ilgstoši, bet arī brāzmains vējš, kas īpaši stiprs būs jūras piekrastes rajonos. Jaunnedēļ vējš pakāpeniski pierims un gaidāmi vien nelieli nokrišņi, gaisa temperatūra nakts stundās austrumu rajonos varētu noslīdēt pat zem -10 grādu atzīmes.

Piektdien debesis pilnībā aizklās mākoņi, kas palaikam nesīs nokrišņus – rietumos tas galvenokārt būs lietus, bet austrumos gaidāma snigšana. Ceļi būs slideni! Pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, pakāpeniski pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, vakarā jūras piekrastē brāzmās sasniedzot 15 -19 m/s. Gaisa temperatūra saglabāsies 0…+5 grādu robežās, vien naktī austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien, nokrišņu zona virzoties pāri Latvijas teritorijai, gaidāms ilgstošs lietus un slapjš sniegs, naktī rietumos līs stipri, savukārt austrumos būs novērojams arī sniegs, kā rezultātā vietām sniega segas biezums varētu palielināties par 1-4 cm, taču jāņem vērā, ka, nokrišņu fāzēm mainoties, sniega segas biezums atkal saruks. Pūtīs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas naktī iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, un būs brāzmains, tāpēc austrumos gaidāms arī putenis, redzamība būtiski pasliktināsies. Kurzemē vējš būs stiprāks, jūras piekrastē brāzmās sasniedzot līdz pat 25 m/s. Gaisa temperatūra saglabāsies 0…+5 grādu robežās.

Svētdien debesis arvien aizklās mākoņi, tomēr naktī dienvidrietumu rajonos tās īslaicīgi skaidrosies. Palaikam būs novērojami nokrišņi, galvenokārt snigšana – vietām austrumos sniega sega varētu palielināties pat par 5-10 cm. Saglabājoties brāzmainam rietumu, ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra gan dienā, gan naktī būs -1…+3 grādi.

Lasiet arī: «Nekliedz! Netēlo!» – katra trešā sieviete piedzīvojusi vardarbību dzemdībās

Jaunās darba nedēļas sākumā, mazinoties ciklona ietekmei, debesis vietām skaidrosies un pakāpeniski pierims vējš. Lai gan pirmdien teritorijas lielākajā daļā vēl snigs, jau otrdien nokrišņi mitēsies. Gaisa temperatūra naktīs ir gaidāma 0…-7 grādu robežās, bet otrdien termometra stabiņš austrumu rajonos varētu pazemināties līdz pat -11 grādu atzīmei. Dienās maksimālā gaisa temperatūra būs +2…-4 grādi.

Darba nedēļas vidū un otrajā pusē pastiprināsies anticiklona ietekme, tādēļ būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Ieplūstot vēsākam gaisam, diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra saglabāsies negatīva, bet dienā tikai Kurzemē tā pakāpsies virs 0 grādu atzīmes.

youtube icon
Abonēt youtube