Markus Riva. Foto izgūts no Instagram @markusriva

Mūziķis Markus Riva sarūgtināts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons’23” dēļ, jo organizatori viņu nav uzaicinājuši piedalīties pasākumā.

“Fun fact: pirms gada esi #ZeltaMikrofons vadītājs (novēlu veiksmes Sandai un Mārtiņam ), šogad organizatori pat neuzaicina. Paldies!” vietnē “Twitter” ierakstījis mūziķis.

Šogad  ceremoniju vadīja Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris un ceremonijas koncertā izskanēja 12 priekšnesumi, tajā skaitā pirmatskaņojumi un sadarbības.

“Twitter” lietotāji veltījuši mierinājuma vārdus mūziķim, norādot, ka viņam to nevajag, un paužot viedokli, ka “aitas savā pulkā neaicina lauvas” un “tā nav viņu vienīgā kļūda šogad”. “Mans tīnis pateica, ka viņam šīvakara vadītāja sakrita uz nerviem, izslēdza tv un aizgāja gulēt,” ierakstījusi kāda “Twitter” lietotāja.

Kā zināns, aizvadītajā sestdienā, 18.februārī, Izstāžu centrā “Ķīpsala” norisinājās Latvijas mūzikas ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons’23”, sadalot balvas 21 nominācijā. Gada un arī labākā popmūzikas albuma titulu saņēma Shipsea ar “Apgaismo mani”.

Divus “Zelta Mikrofonus” saņēma arī Vultura ar albumu “Not Your Typical Fairytale” – elektroniskās vai deju mūzikas albums un gada debija, un arī Dons ar dziesmu “Pieskāriens” tika apbalvots “Zelta Mikrofons’23” kategorijās Radio hits un Gada dziesma. Apbalvojumu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēma skaņu inženieris Augustīns Delle.

“Zelta Mikrofons’23” pirmo gadu tika pasniegts kategorijā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”. Nominācija apkopoja datus par 2022.gadā mūzikas vietnēs internetā visvairāk straumētāko Latvijas mūziku, kas pērn bija dziesma “Brāl’ Ar Dzīvi Nekaulē” – gupu “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” sadarbība. Savukārt “Elvi gada dziesmas” ziedojumā kopā savākti 5 548,70 EUR, tajā skaitā zvani un ziedojumi “Ziedot.lv” portālā. Par saziedoto tiks iegādāti vairāki ģeneratori un nosūtīti Ukrainai, informē organizatori.

Lasiet arī: Influencere Beta Beidz: Negrasos dzīvot, lai strādātu

“Šis gads “Zelta Mikrofonam” bija īpašs un atšķirīgs. Spērām drosmīgu soli par norises vietu izvēloties izstāžu centra “Ķīpsala” telpas un uz pasākumu aicinot arī skatītājus. Spriežot pēc pozitīvajām un sajūsminātajām atsauksmēm no mūziķiem un skatītājiem, šis riskantais solis ir attaisnojies. Esam pakāpušies citā līmenī un varam lepoties ar rezultātu – spožiem mūzikas industrijas svētkiem!” saka  “Zelta Mikrofons” koncepcijas autore un ilgadējā producente Elita Mīlgrāve.

Saistītās tēmas: Elita MīlgrāveMarkus RivaZelta Mikrofons

youtube icon
Abonēt youtube