Mairis Briedis. Foto izgūts no Instagram @mairisbriedis

“Sētas runcim nevajadzētu sevi saukt par tīģeri un nevajag sivēnu jaukt ar pitbulterjeru,” tā, komentējot boksera Maira Brieža izteikumus par bokseri Kristapu Zuti, izteicies Zutis.

Briedis iepriekš intervijā “Delfi TV” raidījumā “Aizmugure” norādījis, ka nav ieinteresēts aizvadīt cīņu pret Zuti, salīdzinot šo dueli ar resna sivēna ieiešanu krātiņā pie tīģera vai lauvas.

“Kā mēs varam domāt par kaut kādu cīņu, ja viņš [Mairis Briedis] saka, ka negrib ar mani cīnīties, jo negrib mani piekaut. Tajā pašā laikā skraida pakaļ Džekam Polam un grib viņam parādīt, ka viņš nav bokseris. Tas ragainais nonāk pretrunās pilnīgi katrā teikumā,” podkāstā “No Bullshit Expierience ar Andri Kiviču” sacījis Zutis.

Viņš piebildis, ka īpaši labi paredz nākotni attiecībā uz Brieža izgājieniem un savulaik ir teicis, ka būs tāda diena, kad Briedis teiks, ka nav bijis “Saskaņā”. ““Delfi” intervijā viņš pasaka: “Es neesmu bijis “Saskaņā”!. Man dažbrīd pat paliek neērti par viņu smieties. Mamma mācīja nesmieties un es gribu klausīt savu mammu,” izteicies bokseris.

“(..) Es domāju, ka viņam no sākuma jāmācās nevis politoloģija, bet jāsaprot, kas ir morāle, ētika, subordinācija, svešvārdus pamācīties un tad sākt domāt par iešanu politikā,” sacījis Zutis, uzsverot, ka Briedis visu laiku apgalvo, ka negrib iet politikā, bet jau nākamajā brīdī  saka, ka startēs. “Varbūt ārstam vajag [Briedi] pārbaudīt, es nezinu,” tā Zutis.

Jau vēstīts, ka pēc tam, kad Latvijas bokseris Mairis Briedis ar visai neveikla video rullīša palīdzību paziņoja par plāniem spert kāju Latvijas politikas ringā, sabiedrībā tas izraisīja plašu emociju buķeti un reakcijas. Daļa sabiedrības ironizēja par boksera spējām piedalīties priekšvēlēšanu debatēs, daļa uzskatīja Briedi par nodevēju, taču cits Latvijas bokseris – Kristaps Zutis – parodēja Brieža video, uztaisot pats savu paziņojumu par iestāšanos politikā.

Kā rakstīja pats Zutis savā Twitter kontā pie video rullīša: «Man ir ieradies alter ego.»

Uzrunājot savu Twitter tautu, Zuša alter ego bija apģērbis zili sarkanu adidas sporta tērpu, bet savu uzrunu viņš nolasīja latviešu valodā ar manāmu akcentu. Līdzīgi kā Brieža uzrunā, kurā bokseris piemin gan sociālo, gan etnisko sašķeltību, arī Zuša alter ego, akcentēja sabiedrības dalīšanu dažādās piederībās. Citējot pašu video autoru: «Gan pēc etniskās piederības, gan pēc nacionālās».

Zuša alter ego, visticamāk, atsaucoties uz šī gada maija notikumiem Uzvaras parkā, uzdeva arī svarīgu jautājumu: «Kā n**** starpība, kurā dienā mēs svinam День Победы?! Devītā vai desmitā maijā?!»

Lasiet arī; Gada labākā aktrise Meļķe atsakās no Lielā Kristapa balvas, kamēr nav pieņemts Kopdzīves likums

Zuša publicētais video bija izraisījis pozitīvas emocijas Latvijas Twitter sabiedrībā – gandrīz katrs komentārs slavēja Zuti par asprātību.

Saistītās tēmas: BokserisKristaps ZutisMairis Bri4edis

youtube icon
Abonēt youtube