Foto: Annie Leibowitz

Populārais britu dziedātājs Eds Šīrans (Ed Sheeran) atklāj sava jaunākā studijas albuma izdošanas datumu. Dekādi aptverošais un matemātikas sēriju noslēdzošais, jaunais ieraksts ar nosaukumu ‘-‘ (atņemšana) tiks izdots 5.maijā, “Asylum/Atlantic” paspārnē.

Albuma dziesmas tapušas mūziķim piedzīvojot vairākus smagus zaudējumus un atkal atgūstot cerību. Šis ir pats atklātākais albums mūziķa karjerā.

“Pie albuma esmu strādājis dekādi, cenšoties radīt perfektu aksutisku albumu, sarakstot simtiem dziesmu ar pilnigi skaidru vīziju, kādam tam jābūt. Un tad, 2022.gada sākumā, vesela notikumu virkne mainīja manu dzīvi, manu mentālo veselības stāvokli, un galu galā arī to, kā es raugos uz mūziku un mākslu. Dziesmu rakstīšana ir mana terapija. Tas padara jegpilnu to, kā es jūtos.

Es rakstīju, bez domas par to, kādai dziesmai ir jābūt gala rezultātā, bet gan to, kas man tajā brīdī nāca uz āru. Un tā – tikai nedaudz vairāk nekā nedēļas garumā es aizvietoju dekādes garumā radīto darbu ar savām dziļākajām un tumšakajām domām,” albumu komentē mūziķis.

“Viena mēneša ietvaros es saņēmu ziņu, ka mana stāvoklī esošā sieva ir slima ar vēzi, un arstēšana iespējama tikai pēc bērniņa piedzimšanas. Mans labākais draugs Džamals (Jamal), kas man bija kā brālis, pilnīgi negaidīti nomira un es stājos tiesas priekšā, lai aizstāvētu savu godu un karjeru kā dziesmu autors. Es atrados nemitīgā baiļu, depresijas un trauksmes stāvoklī. Es jutos tā, it kā slīktu ar galvu zem ūdens virsmas, skatoties augšup, bet nespējot izlauzties pēc gaisa. Šis albums ir durvis uz manu dvēseli. Pirmo reizi es necentos radīt albumu, kas varētu cilvēkiem patikt, es liku uz āru patieso un īsto stāvokli, kādā atrodos savā pieauguša cilvēka dzīvē,” stāsta Eds Šīrans.

Albuma tapšanas procesā, ierakstā un producēšanā piedalījies Ārons Desners (Aaron Dessner) (The National). Abi mūziķi pie albuma tapšanas sāka strādāt pagājušā gada februārī. Mēneša laikā studijā, tika sarakstītas vairāk nekā 30 dziesmas, bet albumā tika iekļautas 14 kompozīcijas, kas ir no vienkāršāka, aksutiska skanējuma līdz pat pilna sastāva instrumentu un orķestra aranžijām.

Lasiet arī: Latvijā reģistrē pirmo difterijas gadījumu pēdējos trīs gados

Eds Šīrans pilnbrieda dalību mūzikas scēnā veic no debijas ieraksta “+” izdosanas 2011.gadā, kam sekoja albumi “x”, “÷”, “No.6 Collaborations Project” un “=” – dziesmu katalogs, kas padarīja Edu Šīranu par 21.gadsmita mūziķi ar lielākajiem panākumiem pasaulē.

Saistītās tēmas: albumsEd SheeranEds Šīrans

youtube icon
Abonēt youtube