Vladimirs Solovjovs. Foto: tanya Tomilova/Flickr

Skandāls ap bruņojuma trūkumu un okupantu vienību milzīgajiem zaudējumiem pie Ugledaras Ukrainā ieguva tik plašu rezonansi, ka pie iebrucējiem “nosūtīts” skandalozais propagandists Vladimirs Solovjovs, ziņo Unian.

Krievijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs personīgi licis Solovjovu nosūtīt uz Ugledaru, atsaucoties uz kādu avotu, raksta medijs.

Pēc publiskā skandāla saistībā ar 155. jūras kājnieku brigādes gigantiskajiem zaudējumiem tika nolemts celt vienības kaujas garu.  Kā dāvanu karavīriem nolemts organizēt Vladimira Solovjova vizīti uz karadarbības zonu, Ugledaras apkaimi. Taču viss nenotika pēc plāna – Krievija gandrīz zaudēja savu galveno propagandistu, atsaucoties uz ziņojumu, raksta medijs.

Sakritības dēļ līdz ar Solovjova ierašanos tika veikts artilērijas trieciens jūras kājnieku brigādes atrašanās vietai. Cietušo it kā nebija, taču Solovjovs ar savu motivējošo runu nespēja būt pašos augstumos – viņš bija tik pārbijies, ka nespēja savākties.

Pēc Ukrainas bruņoto spēku apšaudes filmēšanas grupai īsā laikā nācās “izveidot montētu versiju ar iedvesmojošiem kadriem par bezbailīgajiem jūras kājniekiem, kuri ir gatavi cīņai bez jebkāda artilērijas atbalsta”.

Solovjova vizīte bija saistīta arī ar to, ka dienu iepriekš jūras kājnieku brigādes komandieris kategoriski atteicās sūtīt kaujiniekus uzbrukumā, kamēr viņa rīcībā nav nonākusi pieprasītā munīcijas krava, neskatoties uz vecāko komandieru mēģinājumiem viņu iebiedēt ar nosūtīšanu pie paša Gerasimova.

Krievijas pavēlniecība karavīrus izmanto kā lielgabalu gaļu cīņās pie Ugledaras. Šādas taktikas un munīcijas trūkuma dēļ krievi ir cietuši milzīgus cilvēku un tehnikas zaudējumus. Februarī trīs nedēļu ilgais uzbrukums Ugledarai kļuva par lielāko tanku kauju kara laikā un  sāpīgu neveiksmi Krievijai.

Kā raksta “The New York Times”, Ukrainas militārpersonas pirms krievu karavīru uzbrukumiem “pētīja ceļus, pēc tam slēpās un gaidīja”, lai iznīcinātu iebrucēju kolonnas. Britu izlūkdienesti publicējuši satelītattēlu no Ugledaras, kurā redzams iznīcinātās Krievijas militārās tehnikas apjoms, kas pieder 155. jūras kājnieku brigādei, kas tiek uzskatīta par Krievijas armijas eliti. Uzbrukuma laikā iebrucēji zaudēja no 150 līdz 300 cilvēkiem dienā.

Lasiet arī: Šovā Balss maskā atmaskots bokseris Kristaps Zutis

Kopš pērnā gada 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 153 770 krievu karavīru, vairāk nekā 13 000 Ukrainas karavīru un vairāk nekā 440 bērnu.Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

Izgūts no Unian.

Saistītās tēmas: karš UkrainākrievijaVladimirs Solovjovs

youtube icon
Abonēt youtube