Olga Skabejeva. Foto: Ekrānšāviņš

Viena no Krievijas vadošajām propagandistēm Olga Skabejeva nākusi klajā ar kārtējo absurdo paziņojumu – šoreiz par iedomātu badu Apvienotajā Karalistē. Pēc viņas apgalvotā, briti gatavi restorānos pasniegt vāveres pārtikas trūkuma dēļ, taču no palīdzības Ukrainai neatteiksies.

“Šodien kļuva zināms, ka daži restorāni pasniegs vāveres. Tā kā parkos šo dzīvnieku ir daudz, kāpēc gan tos neēst, ņemot vērā pārtikas trūkumu. Taču viņi neatsakās no lēmuma palīdzēt [Ukrainas prezidentam Volodimiram] Zelenskim piegādāt ieročus. Ēdīs vāveres, bet piegādās haubices!” Krievijas televīzijā sacīja propagandiste.

Skabejeva piebilda, ka “cerēt uz protestiem” nav  vērts, ar to domājot britu mītiņus izdomāta bada fonā, kas saistīti ar ieroču piegādi, lai aizsargātu Ukrainu no Krievijas agresijas.

Kā zināms, krievu propagandisti regulāri nāk klajā ar dažādiem amizantiem un absurdiem paziņojumiem saistībā ar notiekošo Rietumeiropā un karu Ukrainā.

Tā, piemēram, krievu psihologs Pāvels Rakovs mudinājis Krievijas sievietes dzīt vīriešus karā: “Nekad nepiedodiet viņiem šo nodevību. Visi uz  iesaukšanas punktu, skaidrs? Ja viņš nevēlas doties, ejiet pati un sakiet: “Es zinu, kur vīrietis dzīvo!””

Martā Kremļa propagandisti laiduši klajā jaunu viltus ziņu par “Donbasa sprādzieniem” – tika apgalvots, ka video ierakstā redzams Ukrainas raķetes fragments, kas izrādījās auto rezerves daļa.

Lasiet arī: Savāc vajadzīgo parakstu skaitu Mūrnieces demisijas pieprasījumam

Tikmēr Krievijas pareizticīgā baznīca paudusi, ka izvarotājs var nokļūt debesīs, ja nožēlo grēkus, bet upurim ir jāpiedod savam pāridarītājam, pretējā gadījumā viņš nonāks ellē.

Saistītās tēmas: karš Ukrainākrievu propagandaOlga Skabejeva

youtube icon
Abonēt youtube