Donalds Tramps. Foto: Gage Skidmore/Flickr

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, galvenais Baltā nama pašreizējā saimnieka Džo Baidena administrācijas pretinieks, intervijā radio “Fox News” pastāstījis, kā izbeigtu karu Ukrainā, taču, lai izvairītos no skandāla, nolemts viņa teikto izgriezt.

Neatbilstības intervijā pievērsa žurnālista Džastina Baragonas uzmanību. Tramps intervijā sacīja, ka viss, kas būtu jāizdara, ir jāļauj Krievijai “sagrābt” daļu Ukrainas, vēsta Daily Beast.

Tramps palielījies, ka viņa prezidentūras laikā Krievija “neko nav sagrābusi”. Pēc tam viņš piebilda: “Es varētu vienoties. Sliktākajā gadījumā es varētu sarunāt, ka viņiem ir ļauts kaut ko sagrābt, ir noteikti rajoni, kas, atklāti sakot, ir krievvalodīgi, bet tas būtu darījums.”

Taču medijs, kas simpatizē republikāņiem, šo frāzi izgrieza no ētera. Pie vārdiem “es varētu vienoties…” Trampa runa pārtrūkst un pārlec uz viņa nostāju Ķīnas jautājumā.

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps neslēpj savas simpātijas pret Vladimiru Putinu un vairākkārt izteicis apgalvojumus, ka viņš izbeigtu karu Ukrainā “24 stundu laikā”.

Jau agrāk Tramps izteicās, ka Ukrainai būtu jāatsakās no Krimas un jādod Krievijai garantijas neiestāties NATO.

Tramps arī kritizēja smago ieroču piegādi Ukrainai.

Lasiet arī: VIDEO | Staķis sola būt biežs viesis krīvu veidotajā Skapī

Trampa atbalstītāji Kongresā dara visu iespējamo, lai palēninātu jaunu militārās palīdzības paku piegādi Ukrainai.

Saistītās tēmas: Donalds Trampskarš Ukrainā

youtube icon
Abonēt youtube