Foto: Ekrānšāviņš

Krievijā, Rostovā pie Donas, ceturtdien, 16.martā, Federālā drošības dienesta ēkā izcēlies milzu ugunsgrēks, vietējiem medijiem vēstot, ka uzsprāgusi munīcijas noliktava.

Aculiecinieki apgalvo, ka pirms ugunsgrēka ēkā bija dzirdams sprādziens. Ugunsgrēkam piešķirta otrā sarežģītības pakāpe. Liesmas pilnībā pārņēmušas divstāvu noliktavas ēku 880 kvadrātmetru platībā, ziņo Unian.

No blakus ēkām evakuēti robežkontroles darbinieki. Robeždienesta ēkā miesas bojājumus guva 36 gadus vecs vīrietis. Mediķi viņam konstatēja smagus apdegumus, lūzumu un galvaskausa traumu. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Kā ziņo “Telegram 112”, ugunsgrēks izcēlies   noliktavā robeždienesta teritorijā.

Izdevums “161.ru”, atsaucoties uz avotu tiesībsargājošajās iestādēs, vēsta, ka ugunsgrēka cēlonis bijusi ēkā glabātās munīcijas uzsprāgšana. Citi mediji ziņo, ka ugunsgrēku izraisījis īssavienojums, turklāt noliktavas otrajā stāvā glabājas degviela, smērvielas, krāsas un lakas.

“Mūra ēka ir pilnībā liesmu pārņemta. Blakus munīcijai deg degviela cisternās,” piebilda “161.ru” avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Tikmēr krievu propagandisti “SHOT”, atsaucoties uz saviem avotiem, apgalvo, ka ugunsdzēsējiem pat ir piešķirtas bruņuvestes.

Pēdējā laikā Krievijā arvien biežāk izceļas ugunsgrēki mīklainos apstākļos, ko Krievijas varas iestādes parasti saista ar strādnieku “bumbulēšanu”. Šā gada janvārī liels ugunsgrēks pārņēma naftas bāzi Angarskā. Ugunsgrēks pēc sprādzieniem izcēlās arī “Rosņeftj” naftas bāzē Tuapsē, Krasnodaras apgabalā, bet vērienīgu ugunsgrēku Maskavā 10. janvārī nācās dzēst ar aviācijas palīdzību.

youtube icon
Abonēt youtube