Foto izgūts no Facebook @Roberto Meloni

Mūžībā aizgājusi raidījumu un pasākumu vadītāja Roberto Meloni mamma Bindžeda (84), kura guldīta zemes klēpī Ardarā, Sardīnijā, blakus savam mīļotajam vīram. Mamma nomira tieši laikā, kad pie viņas ciemojies Roberto, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Viņa, lai arī attālināti, bijusi gan bieža viešņa Roberto ēst gatavošanas raidījumos televīzijā, gan galvenā varone viņa stāstos par mājām, dzīvesziņu un mīlestību. Savulaik Roberto dabūja latviešiem teju taisnoties, kāpēc sazvanās ar mammu katru dienu, atklājot, ka itāļu vīriešiem attiecības ar mammu ir tuvas un nozīmīgas visa mūža garumā.

2017. gada vasarā aizsaulē tika aizsaukts Roberto tētis Augustīno. Pēc tēva aiziešanas arī mammu sāka piemeklēt arvien smagākas veselības problēmas, kas bijušas grūtā lauksaimniecības darbā aizvadītā laika rezultāts, turklāt vientulību pastriprināja pandēmija.

Roberto žurnālam pauž, ka, lai arī sirds smaga, savā ziņā esot atvieglots – gan par to, ka paspēja atvadīties no mammas, gan par to, ka beigušās viņas fiziskās ciešanas. “Pagājušajā gadā mamma piedzīvoja divus insultus, viņai bija grūti runāt, staigāt vispār nevarēja. Marta sākumā kļuva vēl sliktāk, tāpēc lidojumu, kas bija iecerēts marta beigās, pārcēlu uz vidu. Man bija sajūta, ka jālido agrāk. Kad izdevās sazināties pa telefonu, mamma teica, ka… pagaidīšot. Viņa visu laiku prasīja, kad būs Roberto, visi saka – viņa tevi gaida. Māsa rādīja kalendāru, kur bija apvilkta pirmdiena, 13.marts, teica, ka tad būšu klāt,” žurnālam stāsta Roberto. “Visu, ko varējām, izdarījām. Mamma arī no manis atvadījās, bijām sestdienas rītā sanākuši visi pieci bērni kopā, tas bija tas, ko viņa gribēja redzēt.”

Lasiet arī: VIDEO | Z-Scars pēc četru gadu pauzes nolemj atgriezties Latvijas mūzikas apritē

Mammai patika gaišas krāsas, tāpēc viņa guldīta gaišā zārkā un apbedīta blakus mīļotajam vīram, ar kuru pirms 13 gadiem nosvinēja zelta kāzas.

Saistītās tēmas: MammaRoberto Meloni

youtube icon
Abonēt youtube