Foto; Broń Pancerna/Flickr

Krievija ir sākusi vilkt ārā no noliktavām T-55 un T-54 tankus –militārais eksperts Sergejs Zgurecs uzskata, ka Krievijas Federācija spēs salabot līdz 500 no šiem tankiem, lai gan pirms dažiem gadiem to krājumi tika lēsti 2 500 vienību apmērā, ziņo Unian.

“No uzglabāšanas bāzes Urālos šie tanki ir pārvietoti uz remonta rūpnīcām atjaunošanai. Sākas remonta un modernizācijas process,” norāda eksperts.

Zgurecs atgādina, ka kopš Krievijas pilna mēroga kara sākuma pret Ukrainu ukraiņi ir iznīcinājuši vairāk nekā 3 500 Krievijas tanku. Pēc viņa teiktā, tas ir vairāk nekā Krievijas armijai bijis iebrukuma sākumā.

“Šobrīd Krievija var saražot aptuveni 20 jaunus tankus mēnesī un remontēt vēl 25. T-54 un T-55 tanku krājumi 2016. gadā tika lēsti ap 2 500 vienībām, taču pragmatiskas aplēses liecina, ka Krievija spēs salabot aptuveni līdz 500 šādiem tankiem,” rezumē eksperts.

Aptrūkstoties bruņojumam karadarbībā pret Ukrainu, Krievija sākusi izņemt no noliktavām arī citus novecojušus ieročus. Konfliktu izlūkošanas komandas analītiķi informē, ka Krievija sākusi izņemt tankus T-54 un T-55 vienā no Tālajos Austrumos esošajām bāzēm. Internetā publicēti video, kuros redzmss, kā šis “antīkais” bruņojums tiek pārvadāts pa dzelzceļu.

Vienlaikus militārais eksperts Aleksandrs Kovaļenko uzsver, ka krievi uz fronti varēs nosūtīt tikai noteiktu daļu tehnikas, kas šobrīd tiek izņemta no noliktavām. Daļa bruņojuma nav piemērota atjaunošanai sliktu uzglabāšanas apstākļu dēļ.

Tikmēr krievu propagandas medijos sāk ziņot, ar ko vecie T-55 un T-54 tanki ir labāki par Rietumvalstu “Abrams” un “Leopard”, ko no Rietumvalstīm sagaida Ukraina.

Pirmais T-54 tanks radīts 1945. gada martā, Otrā pasaules kara izskaņā, bet 1947. gadā sākās tā sērijveida ražošana padomju armijai.

Saistītās tēmas: karš UkraināKrievijas armijaT-54T-55Tanki

youtube icon
Abonēt youtube