Foto: Dominique D./Flickr

Krievu okupanti deportētajiem ukraiņu bērniem draudēja ar izolāciju, internātskolu, kā arī sita ar nūjām, sociālajā vietnē “Twitter” paziņojis Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks.

“Ukrainā atgrieztie deportētie bērni stāsta, ka viņiem draudēja izolācija, internāts, viņus sita ar nūjām un par saukšanu “Slava Ukrainai!” aizveda nezināmā virzienā. Viņiem stāstīja, ka vecāki viņus pametuši. un viņi tagad ir “Krievijas bērni”.  Ja tā nav genocīda politika, tad kas tas ir?” retoriski vaicā Podoļaks.

Kā stāstīja kāds skolnieks no Hersonas apgabala, kuram izdevās atgriezties mājās, Krievijā bērniem tika skalotas smadzenes: “Teica, ka mūs vedīs uz Pleskavu. Tur ir internāts, kur mūs adoptēs. Teicām, ka vecāki no mums nav atteikušies, bet viņi mums apgalvoja, ka vecāki mūs pametuši. Es zvanu mammai. Mamma saka nometnes vadītājai: “Vai jūs pavisam slimi esat? Es to neesmu teikusi. Kāpēc jūs melojat bērniem?”. Bet nometnes vadītāja atbildēja: “Jūs vienalga viņus nepaņemsiet. Tie ir Krievijas bērni.””

Oficiāli zināms, ka deportēti gandrīz 14 000 ukraiņu bērnu, ko Krievija no Ukrainas ir prettiesiski izvedusi un ievietojusi institūcijās, vai nodevusi adopcijai.

Okupanti atņem vecākiem nepilngadīgos bērnus un nosūta uz internātskolām Krievijas Federācijā, bet pēc tam sadala starp krievu ģimenēm, ziņo Unian.

Kremlis pat nācis klajā ar izglītojošu programmu mazo ukraiņu “integrācijai” – viņiem māca “pareizo” vēsturi, stāsta par Krievijas “varenību” un visos iespējamos veidos cenšas izdzēst ukraiņu identitāti.

Lasiet arī: Ilona Balode: Mani tracina gan žēlotāji, gan baumotāji

Kā zināms, Starptautiskā Krimināltiesa izdevusi aresta orderus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un “bērnu tiesībsardzei” Marijai Ļvovai-Belovai, kuri personīgi organizējuši masu deportācijas.

youtube icon
Abonēt youtube