Foto: Pixabay

Krievijas pilsētā Volgogradā sākuši pētīt vietējo iedzīvotāju viedokli par iespējamo pilsētas pārdēvēšanu par Staļingradu. Balstoties uz aptauju rezultātiem, tiks lemts, vai rīkot attiecīgu referendumu, informē Tatar inform.

“No šodienas pilsētas rajonos strādās iniciatīvas grupas sabiedriskās domas pētīšanai,” krievu medijam TASS norādījis Volgogradas pilsētas veterānu padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Strukovs.

Februārī veiktā aptauja liecina, ka 67% iedzīvotāju iebilst pret Volgogradas pārdēvēšanu par Staļingradu. Taču, ja “par” nobalsojušo skaits, noslēdzoties aptaujai, būs vairākumā, Volgogradā notiks referendums.

“Vienmēr būs tādi, kurus laiza, un vienmēr būs tādi, kas laiza. Tikai Krievijā tas ieguvis vissapuvušākās formas,” ieceri komentējis kāds vietnes “Telegram” lietotājs. Arī citi komentētāji par ieceri nav sajūsmā, norādot uz problēmām ar dokumentu maiņu un apgalvojot, ka tas ir vienkāršākais, ko iespējams izdarīt, taču dzīvi pilsētniekiem tas neuzlabos. “Kaut vai par Vašingtonu nosauciet!!! No tā labāka dzīve nekļūs… Mēsli un netīrība nepazudīs… Kā mīza kāpņutelpās, tā arī turpinās mīzt…” ierakstījis vēl kāds.  Tāpat izskan ierosinājumi pilsētu pārdēvēt par Putingradu, un arī Sanktpēterburgu pārsaukt par Ļeņingradu –  “ja jau laizīt, tad laizīt!”

Lasiet arī: FOTO | Divas meitenes un pieci puiši – Latvijā būs skatāms jauns pašmāju šovs

No 1589. līdz 1925. gadam pilsētu sauca par Caricinu, pēc tam to pārdēvēja par Staļingradu. 1961. gadā Ņikitas Hruščova iesāktās daļējās destaļinizācijas rezultātā pilsētu pārdēvēja par Volgogradu.

Saistītās tēmas: krievijaStaļingradaVolgograda

youtube icon
Abonēt youtube