Margarita Simonjana. Foto: Ukraine Russia War Photos – Україна Росія Війна Фото – Украина Россия военные фотографии – Fotos de la guerra Ucrania Rusia – Foto della guerra Ucraina Russia – Ukraine Russland Kriegsfotos – Ukraine Russie Guerre Photos/Flickr

Krievijas vadošie propagandisti Margarita Simonjana un Vladimirs Solovjovs nākuši klajā ar jaunām “pērlēm”, stāstot, ka Krievija ir vienīgā valsts, kur pastāv cilvēktiesības, kā arī nākot klajā ar ideju, ka Krievija varētu nopirkt Ukrainu.

Kā vēsta “Telegram” kanāls “НеШутки”, propagandists Solovjovs paziņojis, ka Krievija ir vienīgā valsts, kurā “stingri tiek ievērotas cilvēktiesības”. “Vienīgā valsts, kurā valda brīvība, cieņa pret cilvēku un viņa tiesībām, ir Krievija. Tā ir vienīgā valsts, kas augstu pacēlusi Eiropas vērtības,” saviem skatītājiem sacījis propagandists.

Tikmēr vadošā propagandiste Margarita Simonjana nākusi klajā ar ideju, ka Krievija varētu “nopirkt Ukrainu” par Eiropā iesaldētajiem Krievijas aktīviem. “Lūk, mana ideja: ir arestēti mūsu 300 miljardi dolāru. Viņi [Rietumi] nevar mums tos atdot. Es piedāvāju izeju – viņi izmaksā šo naudu kā izpirkumu  par tām zemēm, kas vēlas būt ar mums. Tas ir principiāli – mums vajadzīgi tie, kuri vēlas būt ar mums. Mums nav vajadzīgi svešie. Ļviva mums nav vajadzīga, priekš kam mums cilvēki, kuri mūs ienīst. Bet cilvēki, kuri vēlas būt ar mums savā zemē – šo naudu Ukrainai nosūtīs it kā par viņiem. Lai viņiem [Ukrainai] nav aizvainojuma, viņi to var nosaukt par reparācijām, par ko viņi jau raksta, bet mēs to sauksim vienkārši par pirkumu,” savu ideju klāstījusi Simonjana.

Kā parasti propagandistu uzstāšanās reizēs, arī šoreiz neiztika bez draudiem, ka Krievijas Federācija “vēl neko nav sākusi”, bet, kad sāks, palaidīs tūkstošiem tanku un miljoniem šāviņu. “Laiks jokiem palicis dziļā pagātnē. [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins pateicis, ka mums ir simtiem tūkstošu lādiņu ar noplicināto urānu vien, daudzkārt vairāk tanku un lidmašīnu! Viņi grib gadā saražot miljonu, mēs daudzkārt vairāk saražosim! Joki beigušies! Tas visiem ir jāsaprot,” piebildis Solovjovs.

Neskatoties uz izmisīgajiem paziņojumiem un draudiem, Krievijas propaganda saprot, ka situācija frontē nebūt nav tik skaista, kā viņu sapņos. Iepriekš kāds Kremļa vadošais propagandists atzina, ka karš ieilgs, kas, viņaprāt, nozīmē nepieciešamību pagarināt militārā dienesta laiku.

Turklāt nesen Solovjovs histēriski izteica jaunu krieviem nelabvēlīgu prognozi un piedraudēja ar okupantu armijas gājienu uz Eiropu. Viņš paziņoja, ka Krievijas karaspēks iebruks Hāgā, Parīzē un Berlīnē, lai tur “domātu ar cieņu” par Krieviju.

Tajā pašā laikā krievu propagandiste Margarita Simonjana, šķiet, pazaudējusi savu Kremļa rokasgrāmatu, jo pēkšņi atzinās, ka krievu “referendumi” Hersonas un Zaporižjes apgabalos ir viltoti.

Tikmēr viena no Krievijas vadošajām propagandistēm Olga Skabejeva nākusi klajā ar kārtējo absurdo paziņojumu – šoreiz par iedomātu badu Apvienotajā Karalistē. Pēc viņas apgalvotā, briti gatavi restorānos pasniegt vāveres pārtikas trūkuma dēļ, taču no palīdzības Ukrainai neatteiksies.

“Šodien kļuva zināms, ka daži restorāni pasniegs vāveres. Tā kā parkos šo dzīvnieku ir daudz, kāpēc gan tos neēst, ņemot vērā pārtikas trūkumu. Taču viņi neatsakās no lēmuma palīdzēt [Ukrainas prezidentam Volodimiram] Zelenskim piegādāt ieročus. Ēdīs vāveres, bet piegādās haubices!” Krievijas televīzijā sacīja propagandiste.

Skabejeva piebilda, ka “cerēt uz protestiem” nav  vērts, ar to domājot britu mītiņus izdomāta bada fonā, kas saistīti ar ieroču piegādi, lai aizsargātu Ukrainu no Krievijas agresijas.

Kā zināms, krievu propagandisti regulāri nāk klajā ar dažādiem amizantiem un absurdiem paziņojumiem saistībā ar notiekošo Rietumeiropā un karu Ukrainā.

Tā, piemēram, krievu psihologs Pāvels Rakovs mudinājis Krievijas sievietes dzīt vīriešus karā: “Nekad nepiedodiet viņiem šo nodevību. Visi uz  iesaukšanas punktu, skaidrs? Ja viņš nevēlas doties, ejiet pati un sakiet: “Es zinu, kur vīrietis dzīvo!””

Martā Kremļa propagandisti laiduši klajā jaunu viltus ziņu par “Donbasa sprādzieniem” – tika apgalvots, ka video ierakstā redzams Ukrainas raķetes fragments, kas izrādījās auto rezerves daļa.

Lasiet arī: FOTO | Divas meitenes un pieci puiši – Latvijā būs skatāms jauns pašmāju šovs

Tikmēr Krievijas pareizticīgā baznīca paudusi, ka izvarotājs var nokļūt debesīs, ja nožēlo grēkus, bet upurim ir jāpiedod savam pāridarītājam, pretējā gadījumā viņš nonāks ellē.

youtube icon
Abonēt youtube