Foto: Nataļja Vaseva (lasītājas iesūtīts foto)

Marta beigās ciklonu darbības ietekmē valdīja ziemīgi laikapstākļi. Laiks bija vēss un nokrišņiem bagāts, daudzviet arī sniga. Tuvākajās dienās lielas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas, vien nākamās nedēļas otrajā pusē laiks pakāpeniski kļūs siltāks.

Piektdien, 31. martā Latviju no rietumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, tādēļ teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet austrumu rajonos nakts otrajā pusē un no rīta arī snigs. Pūšot lēnam vējam, naktī vietām, bet dienā daudzviet sabiezēs migla. Minimālā gaisa temperatūra būs 0…+5 grādi, vien austrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz 0…-1 grādam, savukārt dienā gaiss iesils līdz +1…+6 grādiem, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī sestdien, 1. aprīlī daudzviet gaidāms lietus, kas pakāpeniski pāries sniegā. Atsevišķos rajonos redzamību pasliktinās migla.

Lēns vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem un pastiprināsies līdz mērenam, no rīta un dienā piekrastē brāzmās sasniedzot 15 m/s. Naktī nebūs aukstāk par 0…+2 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +1…+4 grādiem, dienvidaustrumu rajonos būs par dažiem grādiem siltāk.

Svētdien nakts gaitā, sākot no ziemeļrietumiem, debesis pakāpeniski skaidrosies. Dienā būs mainīgs mākoņu daudzums, vien austrumu rajonos debesis būs apmākušās. Vēl naktī un no rīta vietām gaidāms sniegs un slapjš sniegs, bet diena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem. Naktī atsevišķos rajonos izveidosies migla. Dominēs mērens ziemeļu vējš, kas piekrastē būs brāzmains. Naktī gaiss atdzisīs līdz 0…-5 grādiem, bet maksimālā gaisa temperatūra dienā gaidāma +1…+6 grādu robežās.

Lasiet arī: Opus Pro un Colt dibinātājs, ģitārists Harijs Zariņš veiksmīgi pārcietis operāciju Vācijā

Jaunnedēļ gaidāmi līdzīgi laika apstākļi. Debesis lielākoties klās mākoņi, daudzviet atnesot nokrišņus. Pēc šī brīža prognozēm naktī uz otrdienu Latvijai no austrumiem pietuvosies nokrišņu zona, līdz ar to visā valstī snigs. Vietām sniega segas biezums palielināsies par 1-3 cm. Nedēļas sākumā naktīs minimālā gaisa temperatūra gaidāma +1…-4 grādu robežās, un dienās termometra stabiņš nepārsniegs +5 grādu atzīmi. Darba nedēļas otrajā pusē laiks būs sausāks, vien atsevišķos rajonos uzlīs, un gan naktīs, gan dienās pakāpeniski kļūs siltāk.

youtube icon
Abonēt youtube