Publicitātes foto

Agrākā Rīgas Piena kombināta teritorijā top jauns komplekss ar tirdzniecības, biroja, sporta, nelielas ražošanas un rekreācijas centriem. Plānots, ka jaunais multifunkcionālais tirdzniecības parks durvis apmeklētājiem vērs 2024.gada beigās.

Multifunkcionālais tirdzniecības parks “Fabrika” atradīsies vēsturiskajā Rīgas Piena kombināta 4,7 ha lielajā teritorijā. Teritorijā tiks saglabātas kultūrvēsturiski vērtīgās ēkas, papildinot tās ar plašu apzaļumojumu un centrālo koku aleju. Lai saglabātu vēsturisko ražotnes noskaņojumu, plānots, ka “Fabrikā” atradīsies pāris nelielas ražotnes. Dotajā brīdī notiek pārrunas ar lieliem tirdzniecības platību nomniekiem. Plānots, ka teritorijā atradīsies veselības iestādes, sporta un izklaides serviss, kā arī biroji.

Nekustamo īpašumu attīstītājs “VPH” parakstījis nomas līgumu ar “Rimi Latvia” par “Rimi” hipermārketa veikala atvēršanu topošajā multifunkcionālajā tirdzniecības parkā.

Projekta koncepta autori ir arhitekti no Londonas “TP Bennett” sadarbībā ar arhitektu biroju “DUAL arhitekti”. DUAL arhitekti kopā ar savu komandu strādā pie tehniskā projekta, kuru plānots pabeigt līdz vasarai un vasaras beigās tiks uzsākts būvniecības process. Plānots, ka jaunais multifunkcionālais tirdzniecības parks durvis apmeklētājiem vērs 2024.gada beigās.

Lasiet arī: Aerodium atklāj vēja tuneli Kijivā; tas jau nodēvēts par skaistāko pasaulē

Tirdzniecības parka attīstīšanā tiks ieguldīti vairāk nekā 40 miljoni eiro. Projekta investīciju partneris ir SIA “Rīgas Īpašumu fonds”, kura patiesā labuma guvējs ir Maksims Mališko.

Saistītās tēmas: FabrikaRīgaValmieras ielas kvartāls

youtube icon
Abonēt youtube