Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Pirmdienas rītā uzstādīti vēl trīs jauni 8. maija aukstuma rekordi – Daugavpilī termometra stabiņš noslīdējis līdz -3,4 grādiem, Madonā līdz -3,1 grādam, bet Mērsragā līdz -3,5 grādu atzīmei. Turpmākajās naktīs, kā arī dienās temperatūra paaugstināsies, jo Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa.

Anticiklona ietekmē  laiks būs sauss un saulainu brīžu būs daudz, sola Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien, 8. maijā, laiks būs daļēji mākoņains, vairāk mākoņu būs valsts austrumu daļā, taču nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un gaiss iesils līdz +12…+17 grādiem, vienīgi vietām piekrastē Kurzemē nebūs siltāks par +10…+12 grādiem.

Anticiklonam turpinot noteikt laika apstākļus, arī  turpmākajās nedēļas dienās laiks būs sauss, silts un lielākoties saulains. Otrdien, 9. maijā, mākoņi mīsies ar sauli, nokrišņi nav gaidāmi.

Joprojām dominēs lēns vējš, un naktī vietām sabiezēs migla. Diennakts tumšajās stundās minimālā gaisa temperatūra būs 0…+3 grādu robežās, vietām piekrastē būs siltāk, tur +3…+5 grādi, savukārt dienā tā paaugstināsies līdz +12…+17 grādiem, vietām valsts rietumos un centrālajos rajonos pat līdz +19 grādiem.

Laika apstākļi būs mierīgi arī nedēļas  otrajā pusē un izskaņā. Lai gan nedēļas vidū mākoņi mīsies ar sauli un nedēļas nogalēmākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies, laiks būs sauss. Temperatūra joprojām turpinās paaugstināties, naktīs tā  būs +5…+10 grādu robežās, taču dienās termometra stabiņš daudzviet svārstīsies ap +15…+18 grādu atzīmi, atkal iespējami +20 grādi.

youtube icon
Abonēt youtube