Justīne Reinikova. Foto izgūts no Facebook @Valsts policija meklē

Izmantojot tehnisko aprīkojumu un cikvēkresurusus, jau trešo dienu norit Rēzeknes novada, Nautrēnu pagasta Rogovkā pazudušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas meklēšana. Šobrīd Valsts policija izstrādā meklēšana taktikas maiņu, taču kā līdz šim, meklēšanas darbi netiks pārtraukti.

Kopš meitenes pazušanas Valsts policija sadarbībā ar citiem dienestiem un organizācijām ir vairākkārt pārmeklējusi apkārtni, kā arī tajā esošās akas un ūdenstilpes.

“Šodien Justīnes meklēšanā piedalīsies Valsts policija un Valsts robežsardze. Tāpat meklēšanā tiks izmantots Valsts robežsardzes helikopters. Notikuma vietā policija koordinē meklēšanas pasākumus, tostarp arī brīvprātīgo iesaistīšanos, taču šobrīd lielāks brīvprātīgo skaits nav nepieciešams,”’  vietnē “Facebook” informē Valsts policija, norādot, ka nepieciešamības gadījumā ziņos par papildus brīvprātīgo aicināšanu. Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110!

Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju “K9 SOS cilvēku meklēšana”, “Bezvēsts.lv” un brīvprātīgajiem veic plašus pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumus. Kopš Justīnes pazušanas brīža ir vairākkārtīgi pārmeklēta teritorija jau 20 kilometru apkārtnē no meitenes pazušanas vietas, ar ūdens dronu palīdzību pārbaudītas tuvākās ūdenstilpes, izsūknēti dīķ, taču pagaidām meklēšanas pasākumi ir bez panākumiem.

Meklēšanas pasākumos piedalās liels brīvprātīgo skaits – rūpēs par brīvprātīgo drošību, policija aicina iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus.

Valsts policija pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija tiek izvirzīta, ka meitenīte pašrocīgi pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd tie ir bez pozitīva rezultāta.

Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums  ir124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Lasiet arī: «Sitīsim visus, jo īpaši Origo bērnus!» – aiztur nepilngadīgos, kas aicinājuši uz pulcēšanos Imantā

Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas.

Saistītās tēmas: Justīne ReinikovaRogovkaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube