Foto: Anton Malofeev/Flickr

Polijas ārvalstu ģeogrāfisko nosaukumu standartizācijas komisija ieteikusi  Kaļiņingradu oficiālajos dokumentos un ikdienas runā turpmāk dēvēt tās vēsturiskajā nosaukumā – par Kēnigsbergu (Królewiec – poliski).

Attiecīgi atbilstoši vēsturiskajam nosaukumam tiks pārdēvēts arī Kaļiņingradas apgabals un Kaļiņingradas kanāls, vēsta vot-tak.tv.

Komisijas pārstāvji skaidro, ka pašreizējā Kaļiņingrada Polijā ir pazīstama ar savu vēsturisko nosaukumu, bet krieviskais nosaukums nav saistīts ar šī reģiona vēsturi, turklāt atgādina poļiem par Polijas militārpersonu slaktiņu Katiņā.

“Mihails Kaļiņins, kura vārdā pilsēta nosaukta, ir noziedznieks, kurš cita starpā ir atbildīgs arī par lēmumu parakstīšanu saistībā ar poļu slaktiņu. Viņa personība Polijā tiek vērtēta ļoti emocionāli, negatīvi,” skaidrojumā norāda komisija.

Tās eksperti uzsver, ka Krievijas uzsāktais karš Ukrainā licis citādāk paskatīties pret “krievu pasaules” uzspiestajiem, netradicionālajiem ģeogrāfiskajiem nosaukumiem.

Lasiet arī: Aptauja: Latvijas tauta Valsts prezidentes amatā vēlas redzēt Sandru Kalnieti

1225. gadā pašreizējās Kaļiņingradas vietā krustnešu bruņiniekiuzcēla pili. Pērnā gada nogalē “Twitter” lietotāji jokojot piedāvāja Kaļiņingradas apgabalu nodot Čehijas īpašumā, jo pils tika celta par godu Čehijas karalim. Interneta lietotāji paziņoja, ka Kaļiņingrada pieder Prāgai, ja jau Krima piederot Maskavai.

Saistītās tēmas: KaļiņingradaKēnigsbergaPolija

youtube icon
Abonēt youtube