Foto: Nataļja Vaseva (lasītājas iesūtīts foto)

Nedēļas sākumā Latvijai pietuvosies ciklons no dienvidiem, kas atnesīs lietaināku laiku, vietām iespējams pat pērkona negaiss un vēja brāzmas, tomēr nedēļas nogalē tā ietekme mazināsies.

Pirmdien, 15. maijā, un nedēļas izskaņā gaiss iesils līdz +20…+25 grādiem, taču nedēļas vidū, ieplūstot vēsākam gaisam, gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz +12…+17 grādiem, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien mākoņu daudzums būs mainīgs. Pietuvojoties ciklonam no dienvidiem, vakara pusē vietām Kurzemē gaidāms lietus. Dominējošais būs lēns austrumu puses vējš. Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +6…+11 grādiem, vietām jūras piekrastē gan varētu būt par kādu grādu siltāk. Maksimālā gaisa temperatūra būs +20…+25 grādi, bet Kurzemē līča piekrastē +16…+19 grādi.

Otrdien, 16. maijā, debesis lielākoties klās mākoņi. Nokrišņu zonai šķērsojot valsts teritoriju, palaikam uzlīs un vietām iespējams būs novērojams arī pērkona negaiss.

Pūtīs lēns vējš, bet jau rīta stundās tas pastiprināsies no dienvidaustrumiem, dienvidiem un brīžiem būs brāzmains. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +11…+14 grādiem, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies tikai līdz +13…+17 grādu atzīmei.

Nedēļas vidū vēl joprojām gaidāms mākoņains laiks un vietām, galvenokārt valsts austrumos, gaidāms arī neliels lietus, bet trešdien piekrastes rajonos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs pat 15-17 m/s. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra būs +5…+10 grādu robežās, taču dienā gaiss iesils līdz +10…+18 grādiem. Nedēļas izskaņā rietumu un centrālos rajonus šķērsos jauna nokrišņu zona, taču jau svētdien jau atkal gaidāmi vasarīgāki laikapstākļi. Lai gan nakts uz piektdienu būs visvēsākā, vietām gaisam atdziestot līdz +2 grādiem, diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš pakāpsies līdz +20 grādu atzīmei.

Lasiet arī: Deputāti aicina tiesībsargu iesaistīties krieviski nerunājošo darba ņēmēju diskriminācijas pārtraukšanā

youtube icon
Abonēt youtube