Foto: Pixabay

Salacgrīvā sestdien 20.maijā notiks jau Sestais Reņģēdāju festivāls, kura devīze šopavasar ir “Rozā sapņi un melnbaltā dzīve”.

Ap desmitiem sestdienas rītā Salacas labajā krastā pie Jahtu laukuma piestātnēm tauvosies pirmā laiva ar stāvvadā smeltajām reņģēm. Blakus rosīgai tirgošanai ar dažādi gatavotām reņģēm būs pieejams amatnieku tirdziņš, dažādas ēdmaņas un izklaides, informē organizatori.

Kad tirgus laukumā izbrauks reņģu rati, melodiju serpentīnu uzgriezīs Žoržs Siksna. Tam pa pēdām sekos vīru kopa “Vilki” ar savām jūras dziesmām, līdz uz roku laušanos aicinās daudzu titulu īpašnieks Normunds Tomsons. Būs reņģu gatavošanas meistarklases, sarunas ar pavāriem un Vidzemes piekrastes zivju kulinārijas meistariem. Savu prasmi rādīs beķereja “Dabas maize”, kam šogad bez visa cita pūrā reņģu maize un reņģu rauši.

Lasiet arī: «Man nepatīk darīt to, ko dara visi!» – Agnese Zeltiņa slēdz savu rotu biznesu

Svētku noslēgumā burvju mākslas meistari Dace un Enriko Pecolli uzburs to ilūziju pasauli, ko savulaik redzējis Dullais Dauka aiz horizonta līnijas. Būs arī pēdējā iespēja tikt pie tikko zvejotām reņģēm. Festivāla pamatnoteikums – katram tā dalībniekam spainītis reņģu par brīvu! Nepārprotami, ka reņģe ir latviešu zvejnieku un piekrastnieku izdzīvošanas mugurkauls, un kā tāda vismaz reizi gadā ir jādaudzina, norāda pasākuma rīkotāji.

Saistītās tēmas: Reņģēdāju festivālsreņģesSalacgrīva

youtube icon
Abonēt youtube