Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Gan maija izskaņā, gan jūnija sākumā Latvijā lielākoties saglabāsies sausums, situāciju lauksaimniekiem un dārzkopjiem pasliktinās arī aukstās naktis – daudzviet Latvijā gaidāma salna, arī dienās nebūs jūtama pārāk liela tveice.

Otrdien un trešdien – 30. un 31. maijā – mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, arī būtiski nokrišņi netiek prognozēti. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, kas trešdien iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem. Minimālā gaisa temperatūra naktīs lielā daļā valsts būs vien 0…+5 grādi, daudzviet līdz ar to gaidāma salna, vienīgi piekrastē nakts būs siltāka. Dienu laikā gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem, vēsākam laikam saglabājoties piekrastes rajonos, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pēc šī brīža prognozēm, pirmajās jūnija dienās ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to kā naktīs, tā arī dienās gaisa temperatūra būs zemāka. Lai arī vietām jūnija sākumā mākoņi atnesīs lietu, sausumu tas būtiski nemazinās.

Ceturtdienas naktī gaisa temperatūra būs +3…+8 grādu robežās – daudzviet zāles virskārtā gaidāma salna. Dienā gaisa temperatūra būs no +11 grādiem valsts ziemeļos līdz +20 grādiem Latvijas dienvidos. Piektdienas nakts būs vēl aukstāka, gaisa temperatūra teju visā valstī būs vien -1…+4 grādu, zāles virskārtā vēl zemāka, līdz ar to nāksies parūpēties par tiem augiem, kas pret aukstumu ir jūtīgāki. Arī diena būs kļuvusi vēsāka, vien +10…+15 grādi. Lielas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas arī brīvdienās.

Lasiet arī: Rīgas dome pārvietojusi Puškina skulptūru Kronvalda parkā

Laikam saglabājoties lielākoties sausam, valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta un ļoti augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas!

youtube icon
Abonēt youtube