Foto: Tobias Simon Mäder/Flickr

Rīgā sestdien, 3.jūnijā, plkst.13.00 notiks gājiens “Mēs visi esam Latvija”,  kas ir  “Riga Pride” nedēļas galvenais un visgaidītākais notikums.

Gājiens Vērmanes dārzā noslēgsies ar īpašu svētku koncertu “Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi”, kurā uzstāsies tādi Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi kā Samanta Tīna, Markus Riva, Laime Pilnīga, Mauku Sencis un Grandmasters Neons, Singapūras Satīns, KRATA, VIŅA, Katrīna Dimanta, Pirmā sieviete Latvijā, Baltijas Drag kolektīvs, KNTY, Kiki House of Tutti un citi.

Jau tradicionāli pēc gājiena, kas Rīgas ielās pulcēs cilvēkus, lai iestātos par iekļaujošu sabiedrību, līdztiesību un pieprasītu Civilās savienības likuma pieņemšanu, Vērmanes dārzā notiks noslēguma pasākums un koncerts, kura laikā uzrunas teiks īpašie viesi, pasākuma organizatori un aktīvisti no Latvijas un ārvalstīm. Pasākuma norise būs improvizācijas teātra “DIVAS” rokās, savukārt sanākušos priecēs un par LGBTQ tiesībām iestāties īpaši plašs un iemīļots mākslinieku saraksts.

Dziedātājs Markus Riva, kurš uzstāsies noslēguma koncertā, uzsver, cik ļoti svarīgi šobrīd kopā sabiedrībai iestāties par vienotību un iekļaušanu. “Mēs nupat pieredzējām, cik ļoti vienoti spējam būt, atbalstot un iedvesmojot mūsu hokeja izlasi – un kopā mēs pārrakstījām vēsturi! Man patiesi gribētos ticēt un cerēt, ka mēs varam saglabāt šo vienotību un jaudu katru dienu – cienot, sargājot, iedvesmojot un iedrošinot ikvienu. Arī mūzika vieno, tāpēc uzstāties Riga Pride man ir liels gods, un es ceru, ka arī iekļautības un dažādības jautājumos mēs pavisam drīz varēsim lepoties, ka esam pārrakstījuši vēsturi,” skaidro Markus Riva.

Gupa “Laime pilnīga” tikmēr norāda, ka “Riga Pride” ir jādodas visiem, neatkarīgi no piederības sociālai grupai pēc kādas pazīmes, jo līdztiesība ir universāla vērtība. “Muzikālā apvienība “Laime pilnīga” ir pagodināti par iespēju spēlēt “Riga Pride”! Šis pasākums patiesībā ir par mums visiem, par ik viena cilvēka tiesībām un brīvībām. Mainoties laikam, situācijām, ik katrs no mums, savu uzskatu vai sociālā stāvokļa dēļ var kļūt par minoritāti, par cilvēku, kuru tiesības tiek ierobežotas. Piemēram, saslimstot, esot vientuļam pensionāram vai dodoties divos, trīs bērna kopšanas atvaļinājumos pēc kārtas. Tās nav tikai LGBTQ tiesības, kas var tikt ierobežotas. Mums ir jābūt visiem kopā! Visiem par visiem! Mēs esam viena tauta, viena nācija, viena sirdsazpiņa, viena dzīve, ko varam nodzīvot laimē pilnīgā!” tā “Laime pilnīga”.

Tikmēr dzidedātāja Samanta Tīna ar dalību koncertā vēlas uzsvērt, ka būt dažādiem un unikāliem tikai padara sabiedrību bagātāku. “Es esmu vienkārši par vienlīdzību. Es vienmēr esmu bijusi par vienlīdzību, tāpēc es piedalos “Riga Pride”. Es uzskatu, ka katra mūsu atšķirība ir mūsu unikalitāte, un es esmu par individualitāti,” norāda dziedātāja Samanta Tīna.

“Mums kā māksliniekiem vienmēr ir svarīgi radoši izpausties, neievērojot robežas un maksimāli iepriecināt, kā arī iedvesmot mūsu klausītājus. Uzstāšanās “Riga Pride” dod vēl vienu iespēju to turpināt, kā arī vairot prieku un mīlestību šajos svētkos,” iedvesmo Mauku Sencis un Grandmasters Neons.

‘Riga Pride” noslēguma pasākuma un koncerta laikā Vērmanes dārzā varēs iegādāties ēdienus un dzērienus, apmeklēt dažādu organizāciju informatīvās teltis un izbaudīt praida atmosfēru kopā ar draugiem, domubiedriem un visiem, kas iestājas par pilnu līdztiesību LGBTQ cilvēkiem Latvijā. Vērmanes dārzs praida apmeklētājiem būs atvērts jau no plkst.11.00 un draudzīgā, svinīgā un iekļaujošā atmosfērā ikviens aicināts svinēt dažādību līdz pat pasākuma beigām plkst.18.00.

Lasiet arī: Aplēsts, cik daudz naudas Latvijas ekonomikā ienesis hokeja čempionāts

Iedvesmoti pēc Riga Pride gājiena “Mēs visi esam Latvija” un neatkārtojamā koncerta “Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi” visi tālāk aicināti doties uz kvartāli “Briania”, kas atver savus viesmīlgos vārtus, lai kvartāls pārtaptu par Riga “Pride Village” jeb iekļaujošāko vietu Rīgā. “Pride Village” uztstāsies DJ Jazzy Marky & Nick Ustinov Jr. Drag performes: Pirmā sieviete Latvijā, Vencheska un Bils Lagūns. “Riga Pride Village” durvis vērs arī “M/Darbnīca”, kultūrvieta “Skapis”, “One One” un “Labietis”.

youtube icon
Abonēt youtube