Elīna Pinto. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

Publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto, kura kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās, taču netika ievēlēta, kopā ar ģimeni varētu pārcelties uz Latviju, ko ļoti vēlas viņas bērni.

Bērni Elīnai Pinto zvanījuši Valsts prezidenta vēlēšanu rītā. “Viņi man teica: “Mamm, ja tu arī nekļūsi par prezidenti, brauc mums pakaļ, mēs vienalga gribam dzīvot Latvijā.” Līdz ar to tuvākajās nedēļās, mēnešos ģimenei būs jāpieņem lēmums gan par to, kā es turpināšu savu sabiedrisko darbību, gan par to, ko tas nozīmēs ģimenei. Izskatās, ka būs jāpārceļas, jāatrod tikai pareizais veids, kur un kā varēsim sevi realizēt, “ žurnālam “Privātā Dzīve” stāsta Pinto.

Jau iepriekš viņas bērni teikuši, ka ļoti vēlētos, lai mammu ievēl par Valsts prezidenti, jo tad viņi varētu pārcelties uz pastāvīgu dzīvi Latvijā.

Elīna Pinto dzimusi Rīgā, bērnību un jaunību vadījusi Jelgavā piecu bērnu ģimenē. Viņas tēvs ir bijušais Augstākās tiesas senators un Triju zvaigžņu ordeņa komandieris Pēteris Dzalbe, māte – kokapstrādes inženiere un skolotāja Ingrīda Dzalbe, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Man ir trīs māsas un brālis, bet pašai trīs bērni – deviņgadīgais Ernests, Matilde, kurai drīz būs astoņi gadi, un Arturs, kuram būs trīs gadi. Esmu precējusies ar portugāļu izcelsmes Luksemburgas pilsoni Orlando Pinto. Viņš ir Luksemburgas diplomāts. Pērn svinējām kāzu desmito gadadienu,” izdevumam stāsta Valsts prezidenta amata kandidāte.

“Mums ir mītnesvieta Luksemburgā un arī tepat Latvijā, Ķesterciemā. Kad tagad devos uz Latviju, bērni man teica, ka ļoti gribētu, lai es kļūstu par Valsts prezidenti, jo tad viņi beidzot varēs pastāvīgi dzīvot Latvijā,” žurnālam pirms vēlēšanām atklāja Elīna, piebilstot, ka šobrīd viņa ar ģimeni uz Latviju atlido reizi mēnesī vai divos.

Elīnas Pinto vīrs saprot latviešu valodu. “Un saprot pat vairāk, nekā izrāda. Esmu pamanījusi, ka tā viņš var noklausīties manas sarunas ar bērniem. Visi bērni runā latviski, taču zina arī citas valodas – luksemburgiešu, franču, vācu. Ar vecvecākiem spēj sazināties portugāļu valodā,” izdevumam stāstīja Pinto un atkāja, ka vīrs ir gatavs pārcelties uz dzīvi Latvijā, lai kļūtu par Valsts prezidentes kungu.

Maģistra grādu tiesību zinātnēs Elīna Pinto ieguvusi Latvijas Universitātē, bet maģistra grādu cilvēktiesībās un demokratizācijā – Eiropas Starpuniversitāšu centra Eiropas maģistrantūrā.

No šā gada sākuma Elīna strādā par komunikācijas un partnerību vadītāju Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Luksemburgā. Iepriekš vairākus gadus darbojusies Eiropas Latviešu apvienībā. Strādājusi ar NATO un ANO, bet, kad Krievija iebruka Gruzijā, Pinto koordinēja Eiropas Savienības pretreakciju.

Jau vēstīts, ka partija “Progresīvie” Valsts prezidenta amatam izvirzīja Elīnu Pinto, kurai ir vairāk nekā 15 gadu darba pieredze starptautiskajās organizācijās, strādājot ar cilvēktiesību, drošības politikas un pārvaldības jautājumiem. Tāpat viņa vadījusi Tiesībsarga biroja Cilvēktiesību departamentu un bijusi Valsts prezidenta padomniece.

Lasiet arī: Negaidīti mirusi aktrise Lilita Ozoliņa

Kā zināms, Valsts prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Saistītās tēmas: Elīna Pinto

youtube icon
Abonēt youtube