Publicitātes foto

Pasta salā Jelgavā atklāts Baltijā lielākais smilšu skulptūru parks, kurā varēs novērtēt 17 tēlnieku no deviņām valstīm smilšu mākslā atveidotos pasaules mūzikas hitus.

Šogad festivāls pulcē tēlniekus no Indonēzijas, ASV, Mongolijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla temats “Pasaules hiti” viņus iedvesmojis smilšu mākslā izteikt tādus pasaulslavenus skaņdarbus kā “Hotel California”, “Somewhere over the rainbow”, “No Woman No Cry”, “Take On Me” un citus, vizualizējot sajūtas, ko rada mums visiem labi zināmās dziesmas.

Smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti ir demo skulptūra, kuras autori ir latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles. Viņus iedvesmojusi grupas “The Beatles” izpildītā kompozīcija “Yellow Submarine”. “Par vienu no populārākajiem grupas “The Betales” skaņdarbiem kļuva dziesma “Yellow Submarine” (“Dzeltenā zemūdene”), kuru izpilda grupas bundzinieks Ringo Stārs. Tā tika sarakstīta kā bērnu dziesma ar vienkāršu tekstu, spilgtiem krāsainiem tēliem un dinamisku melodiju, sagādājot prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem,” tā tēlnieki raksturo izvēloto kompozīciju.

Biļetes uz Starptautisko smilšu skulptūru festivālu var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un internetā. Ieejas maksa festivāla laikā pieaugušajiem ir 10 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti – 5 eiro, un ģimenes biļete – 20 eiro. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam – ieeja bez maksas.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 9.-15.jūnijs

Pasākuma apmeklētāji pirms došanās uz Jelgavu aicināti iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu, kas festivāla laikā būs pieejama arī mobilajā lietotnē “Waze”.

Saistītās tēmas: smilšu skulptūru festivāls Jelgava

youtube icon
Abonēt youtube