Foto: Valsts policija/Flickr

Otrdien, 13. jūnijā pēc pusnakts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas, saņemot informāciju par kādu aizdomīgu transportlīdzekli “Hyundai”, devās to apturēt, taču tās vadītājs, nepakļaujoties likumsargu prasībai apturēt transportlīdzekli, uzsāka bēgšanu.

Persona bēgšanas laikā papildu veica 24 administratīvus pārkāpumus, līdz iebrauca remontdarbu vietā, kur turpināt bēgšanu nebija iespējams. Kā vēlāk noskaidrots, pie stūres bija sēdies nepilngadīgs jaunietis un automašīnā atradās vēl divi viņa draugi, informē Valsts policija.

Valsts policija Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, saņemot informāciju par aizdomīgu transportlīdzekli, pie kura stūres sēdies, iespējams, nepilngadīgs jaunietis, un pamanot to Rēzeknes novadā, uz autoceļa “A12”, norādīja vadītājam, lai tas apstājas. Transportlīdzeklis tika apturēts, policists devies pie automašīnas un izteicis prasību atvērt durvis, bet vadītājs uzsāka bēgšanu. Savukārt Valsts policija ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu nekavējoties reaģēja uzsākot pakaļdzīšanos, lai apturētu likumpārkāpēju.

Bēgšanas laikā vadītājs pārkāpa vairākus ceļu satiksmes noteikumus, kuri saistīti ar ceļu satiksmes bīstamību un traucējošu situāciju radīšanu, kas izpaudās kā agresīva braukšana, kā arī nepakļaušanās likumsargu prasībām apturēt automašīnu. Transportlīdzekļa vadītājs turpināja bēgt un traukties pa ceļu, ignorējot luksofora signālus, tāpat bēgšanas laikā automašīnas vadītājs vairākkārt pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Jaunietis Rēzeknes novadā, pārvietojoties virzienā uz Rēzekni, traucies arī ātrumu 170 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 120 kilometriem stundā.

Jāpiemin, ka sagadīšanās dēļ šajā laikā Valsts robežsardzes helikopters veica plānota maršruta treniņlidojumu pār Rēzekni, un pamanot Valsts policijas ekipāžas, kuras veic pakaļdzīšanos ar ieslēgtām bākugunīm, iesaistījās situācijās novērošanā no gaisa.

Ap pulksten 01.00 Rēzeknes pilsētā minētais transportlīdzeklis iebrauca remontdarbu vietā, kur turpināt bēgšanu nebija iespējams. Piesteidzoties pie automašīnas, policijas darbinieki konstatēja, ka pie “Hyndai” stūres sēdies pilngadību nesniedzis 2006.gadā dzimis jaunietis. Pārbaudes laikā konstatēts, ka vadītājam nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Jāpiemin, ka nepilngadīgais transportlīdzekļa vadītājs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Lasiet arī: Dziesmu svētku lielkoncertā izpildīs Ukrainas himnu

Par vadītāja izdarītajiem pārkāpumiem kopumā ir uzsākti 24 administratīvo pārkāpumu procesi par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas), par agresīvu braukšanu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – agresīvu braukšanu, par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā un par to noteikumu pārkāpšanu, kuri reglamentē brīdinājuma signāla došanas kārtību, proti par pagrieziena rādītāja nelietošanu.

Saistītās tēmas: RēzekneValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube