Oļegs Burovs. Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

“Partija “Gods kalpot Rīgai” un es, kā 14. Saeimas deputāts, izstājamies no Saeimas frakcijas “Latvija pirmajā vietā” un turpmāk Saeimā būšu kā neatkarīgais deputāts, pārstāvot savus vēlētājus un partiju. Iesāktie un plānotie darbi turpināsies Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs,” paziņojumā medjiem norāda partijas “Gods kalpot Rīgai” priekšsēdētājs, 14. Saeimas deputāts Oļegs Burovs.

“Rit 481 Ukrainas kara diena! Šajā laikā mēs principiāli un kritiski izvērtējam katru publiski pausto vārdu, notikumu un izdarīto izvēli. Man šīs izvēles ir jāvērtē vēl personiskāk. Esmu krievs, kas dzimis un audzis Latvijā. Jau vairāk kā 34 gadu mana sieva ir ukrainiete, kuras radi un tuvākie joprojām dzīvo kara skartajā Ukrainā, neskatoties uz mūsu sniegto atbalstu un bažām par viņu drošību kara pirmajos mēnešos un arī tagad. Mana dzimtene ir Latvija un dzimtā pilsēta ir Rīga. Manas zināšanas un pieredze ilgus gadus tika veltītas manas dzimtās pilsētas sakārtošanā, jo esmu šīs valsts patriots. Atmodas laikā un arī šobrīd stingri iestājos par Latvijas piederību rietumu sabiedrības vērtībām, kā arī vienotu un patriotisku sabiedrību, nedalot tās iedzīvotājus pēc tautības vai valodas,” norāda politiķis.

“Mani satrauc viss, kas šobrīd vājina vai var apdraudēt Latviju un tās drošību! Vai tas ir valsts Ministru prezidents, kurš pēc pieciem gadiem savā amatā joprojām nav spējīgs tikt galā ar sev izvirzītiem uzdevumiem – reformām izglītības, veselības nozarēs un ekonomikā, vai izmanīga opozīcija, kas stiprina savu ietekmi un audzē savus popularitātes reitingus, izmantojot šo pašu nepopulāro Ministru prezidentu. Domāju, ka viss iepriekš minētais patērē daudz dārgā laika un resursus, jo netiek piedāvāti mērķi un vīzija, lai iedzīvotājiem būtu skaidra pārliecība kādā valstī mēs dzīvosim un kā stiprināsim tās izaugsmi. Diemžēl neredzu grūdienu, lai no šī purva izrāptos,” teikts Burova paziņojumā.

“Varbūt, es vēlreiz atkārtošos, bet pirms nepilna gada jau publiski paudu, ka partija “Stabilitātei!” ir ražota diemžēl tepat Latvijā, nespējot tikt galā ar realitāti un problēmu risināšanu, kas uztrauc iedzīvotājus ikdienā – milzīgie rēķini, paaugstinātas pārtikas produktu un sadzīves pakalpojumu cenas. Šī neapmierinātība radīja iespēju partijas “Stabilitātei!” pārstāvjiem tikt ievēlētiem parlamentā, jo populistiski un “skaļi” solīja atbalstu, kas diemžēl nav un diez vai tiks īstenots darbos,” norāda Burovs.

Pēc viņa sacītā, “”Gods kalpot Rīgai” uzrunāja partijas “Latvijas pirmajā vietā” līdera Aināra Šlesera motivācija un līdz šim sasniegtie darba rezultāti – Latvijas aviācijas nozares veiksmes stāsts un ambīcijas uzņēmējdarbības ieviešanā, piesaistot dažāda mēroga investīcijas.

Kā arī viņa nostāja un pārliecība, apvienot Latvijas tautu. Protams, Šleseram kā līderim var pārmest daudz ko, bet ne ambīciju trūkumu un veiktspēju. Šie un citi bija mani un partijas “Gods kalpot Rīgai” apsvērumi 2022.gada vasarā, kad es un mani kolēģi piedalījāmies 14. Saeimas vēlēšanās un kandidējām no partijas “Latvija pirmajā vietā” saraksta.”

“Opozīcijā strādāt nav vienkārši, tomēr, strādājot Saeimā un arī pašvaldībā, darbam ir jābūt konstruktīvam, nevis destruktīvam. Populisms mūsu partijai “Gods kalpot Rīgai” nepiestāv. Tāpēc partijas “Gods kalpot Rīgai” komanda un es neesam gatavi cīnīties par varu jebkuriem mums nepieņemamiem līdzekļiem, svaru kausos ieliekot savu reputāciju, ētiskos principus un dzimteni Latviju. Partija “Stabilitātei!” ir mūsu un mana sarkanā līnija!” uzsver politiķis.

“Viņu vēlme un centieni ir šķelt mūsu sabiedrību, vairojot tajā savstarpējo neiecietību, izmantojot dažādus populisma un destruktīvos paņēmienus, neievērojot pat ētisko saprātu. Tomēr šobrīd tieši šīs partijas pārstāvji ir kļuvuši par tuvāko partneri “Latvijai pirmajā vietā” ar saviem kopējiem pasākumiem pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils. Tāpēc “Gods kalpot Rīgai” un man ir jāizdara sava izvēle,” savu lēmumu skaidro Saeimas deputāts.

Lasiet arī: FOTO | Pārbūvēta Ģenerāļa Radziņa krastmalas viena puse; darbi turpināsies otrā  pusē

Kā zināms, “Latvija pirmajā vietā” un “Stabilitātei!” regulāri rīko protesta akcijas un sola panākt Saeimas atlaišanu.

youtube icon
Abonēt youtube