Publicitātes foto

Šī gada 23. līdz 25.jūnijā pirmo reizi kopš 2019.gada Rīgā notiks ikgadējais Jehovas liecinieku kongress. Tā nosaukums ir “Esiet pacietīgi!”. Pandēmijas dēļ Jehovas liecinieki bija atteikušies no vairāk nekā gadsimtu senas tradīcijas un ikgadējo kongresu programmu trīs vasaras pārraidīja tikai tiešsaistē, turklāt vairāk nekā 500 valodās.

Taču šonedēļ šis pasākums gan Latvijā, gan citās valstīs atkal notiks klātienē. Latvijā jau trešo nedēļu 2 100 brīvprātīgo izplata ielūgumus, lai par šo pasākumu informētu sabiedrību, informē Jehovas liecinieku pārstāvis Vjačeslavs Zaicevs.

Jehovas liecinieki bībeliskus kongresus rīko jau vairāk nekā 100 gadu. Latvijā Jehovas liecinieku kongresi notiek kopš 1993.gada. Lielākais no tiem notika “Elektrum Olimpiskajā centrā” 2013.gadā un to apmeklēja vairāk nekā 4 600 cilvēku. Arī šogad kongresa norises vietā (Krasta ielā 60, daudzfunkcionālajā konferenču centrā “ATTA CENTRE”) ir gaidāmi vairāki tūkstoši apmeklētāju. Kongress atsevišķās telpās notiks latviešu, krievu un zīmju valodā. Kongresu zīmju valodā apmeklēs arī viesi no Lietuvas un Igaunijas.

“Mums ļoti patika mūsu virtuālie kongresi, kas bija labi organizēti un sagatavoti augstākajā līmenī, taču nekas nevar aizstāt iespēju tikties ar citiem kristiešiem klātienē,” tā Jehovas liecinieku pārstāvis Vjačeslavs Zaicevs. “Kaut arī mūsu tiešsaistes kongresus varēja noskatīties miljoniem cilvēku visā pasaulē un sociālā distancēšanās sekmēja mūsu drošību pandēmijas laikā, mēs ilgojamies atkal pavadīt laiku ar citiem kongresa norises vietā.”

Šā gada kongress “Esiet pacietīgi!” tiks organizēts apmēram 6 000 vietās visā pasaulē. Kongress notiks no piektdienas līdz svētdienai, un tas ir sadalīts sešās daļās – katras dienas priekšpusdienas un pēcpusdienas programmā.

Kongresā tiks apskatīts, ko nozīmē būt pacietīgam un ko par pacietību var mācīties no Bībelē pierakstītajiem gadījumiem. Sestdien no rīta varēs redzēt arī, kā tiek kristīti tie, kas ir nolēmuši dzīvot saskaņā ar Bībeles principiem. Savukārt sestdien un svētdien pēcpusdienā tiks rādīts īpašs videouzvedums.

“Pacietība ir brīnišķīga īpašība, kuru ikdienā vēlas apliecināt ikviens kristietis,” uzsver Jehovas liecinieku pārstāvis Vjačeslavs Zaicevs. “Lai kā cilvēks vēlētos, būt pacietīgam ne vienmēr ir viegli – īpaši tad, ja ir jāpieredz grūtības. Tāpēc ikvienam būs noderīgi trīs dienu laikā iedziļināties šīs īpašības dažādajos aspektos.”

Lasiet arī: Astroloģe: Rinkēvičs Latvijai nesīs labākus laikus

Uz kongresu ir aicināti visi interesenti. Ieeja brīva, ziedojumi netiek prasīti.

Saistītās tēmas: Jehovas lieciniekiKongressRīga

youtube icon
Abonēt youtube